Trafikverket

Pressinbjudan: Invigning av ny gång- och cykelväg Granö- Tegsnäset

Dela

Trafikverket inviger en ny 4,6 km gång- och cykelväg mellan Granö och Tegsnäset i Vindelns kommun. Gång- och cykelvägen ska öka trafiksäkerheten och tryggheten för de oskyddade trafikanterna som till exempel gående och cyklister.

Tidigare färdades oskyddade trafikanter och bilister på samma väg mellan de två byarna Granö och Tegsnäset. Nu kan vuxna och barn enklare ta sig mellan bostad och aktiviteter, och de behöver inte korsa E12:an. Trafikverket har även förbättrat busshållplatserna på sträckan.

Tid: Torsdagen den 22 november klockan 14.00.
Plats:
Granökläppen, mellan Granö och Tegsnäset, på gång- och cykelvägen.

Helena Eriksson, regional direktör på Trafikverket talar och inviger gång- och cykelvägen tillsammans med barn från Granö och Tegsnäset. Efter ceremoni blir det tipspromenad till ordenshuset i Tegsnäset för fika och en klurig tävling för de yngsta barnen.

Kontakter

Håkan Wiss, projektledare, Trafikverket, 010-123 74 35
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum