Linköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av ny installation i Gamla Linköping

Dela

På lördag öppnar installationen The Last Day of Normality, om minnen kring mat som symbol för människans normaltillstånd i en orolig värld. Installationen är skapad av den brittiska konstnären Caroline Hobkinson och är ett samarbete mellan Riksutställningar och Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Madhi Hoseini från Afghanistan är en av dem som berättar om sina matminnen på installationen The Last Day of Normality. Foto: Caroline Hobkinson.

Tid: lördag den 26 november klockan 11.00
Plats: 
Friluftsmuseet Gamla Linköping

Installationen visas i ett tält vid Kapellplanen, Friluftsmuseet Gamla Linköping dagligen klockan 11-16 under perioden 26/11-4/12.

Mat kan ses som den främsta symbolen för ett normaltillstånd och för det vardagliga hos människan som social varelse. Mat är en del av vår identitet och vår vardag. Flyktingar som lämnar sin bakgrund lämnar även det normala bakom sig, sina vardagsrätter och matvanor. Konstnären Caroline Hobkinson försöker återskapa en del av normaltillståndet i sin interaktiva installation.

Linköping har de senaste åren sett en tillströmning av flyktingar. Vilka är de och vilka är deras favoriträtter? I ett blått tält som använts för att härbärgera flyktingar skildras deras matminnen. Kom in och möt Lamis Al Serri från Gaza City, Nada Maragi från Irak, Madhi Hoseini från Afghanistan och många andra. Provsmaka deras maträtter och bli en del av deras historia.

Konstnären Caroline Hobkinson är specialiserad på matantropologi och mat som en upplevelse för alla sinnen. Hennes arbeten har uppmärksammats i såväl brittisk som utländsk media.

Välkommen till pressvisning och invigning.

För mer information kontakta projektledare Elin Strand, 072-582 81 36 elin.strand@linkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum