Linköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av ny naturstig i Skäggetorp

Dela

Onsdagen den 5 september invigs den nya naturstigen Fornparken i Skäggetorp. Naturstigen är tänkt att fungera som en lättillgänglig dörröppnare som kan inspirera till flera besök i Linköpings tätortsnära natur.

Tid: onsdagen den 5 september klockan 10.00
Plats: Grönområdet mellan Skäggetorpsgatan och Nygårdsgatan (karta finns bifogat)

Naturstigen innehåller fem interaktiva stationer och informerar på ett enkelt, roligt och spännande sätt om elandskapet och dess värden. Det finns också mycket att lära om allemansrätten via denna slinga.

Här ska även den som är rörelsehindrad, har nedsatt syn, eller hörsel, eller som har svårt att läsa, kunna uppleva och lära sig mer om eklandskapet och vår tätortsnära natur.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S) inviger naturstigen genom att plantera en ek. Kommunekologerna guidar och vi bjuder på kaffe/saft samt muffins.

Välkommen!

Kontakter

Håkan Lundberg, kommunekolog
telefon: 013-26 26 43

Dokument

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum