Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av ny trappa vid Skårbygränd i Rinkeby

Dela

Välkommen till pressinvigningen av den nya trappan mellan Skårbygränd och Norra Rinkebygången på tisdag den 2 juni kl. 14:30.

Skårbygränd har identifierats som en otrygg plats och samtidigt har en koppling mellan Norra Rinkebygången och Skårbygränd saknats. För att förbättra funktion och trygghet på platsen har en ny generös och stilfull trappa installerats.

Förutom ny trappa har områdena ovanför och nedanför trappan utvecklats till platser för vistelse med ny beläggning, nya träd, möblering och mindre lekinslag.

Ny belysning gör platsen tryggare, attraktivare och mer användarvänlig för alla. Den nya trappan erbjuder också ett alternativ till att passera genom Rinkeby Torg eller utmed Rinkebygången.

Projektet har genomförts i samverkan med Fastighetsägare i Järva och Fast partner.

Vad: Pressinvigning av ny trappa mellan Skårbygränd och Norra Rinkebygången.

När: Tisdagen den 2 juni 2020 kl 14:30.

Var: Skårbygränd i Rinkeby, nedanför trappan.

Den nya trappan invigs av:

  • Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd
  • Benjamin Dousa, ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd
  • Daniel Helldén, trafikborgarråd 
  • Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd

På plats finns även representanter från Rinkeby stadsdelsförvaltning och Stockholms stads trafikkontor.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum