Trafikverket

Pressinbjudan: Invigning av nya pendeltågsstationen Vega

Dela

År 2015 togs det första spadtaget för en ny pendeltågsstation mellan Skogås och Handen. I dag, fyra år senare, är det dags att välkomna resenärerna till Vega och på den fortsatta resan framåt i en växande region. Invigningen arrangeras av Trafikverket, SL och Haninge kommun.

Konsten på Vega station, skapad av Ulla Fredriksson. Foto: Hans Ekestang
Konsten på Vega station, skapad av Ulla Fredriksson. Foto: Hans Ekestang

Plats: Vega pendeltågsstation, 24 minuters resa med SL från Stockholm City. 

När: Måndag 1 april klockan 11.00–12.00. 

Deltar gör bland andra Trafikverkets regiondirektör Helena Sundberg,trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M), Haninge kommunstyrelseordförande Meeri Wasberg (S) och SL:s vd Caroline Ottosson. 

Kontakter

Lägg till kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Konsten på Vega station, skapad av Ulla Fredriksson. Foto: Hans Ekestang
Konsten på Vega station, skapad av Ulla Fredriksson. Foto: Hans Ekestang
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Påminnelse pressinbjudan: Ny Skurubro – för ökad framkomlighet och hållbart resande2.12.2019 10:54:15 CETPressinbjudan

Stockholm är en av Europas snabbast växande huvudstadsregioner. Det ställer höga krav på infrastrukturens anpassning. Trafikverket utvecklar, tillsammans med viktiga aktörer, samhället för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt - en förutsättning för regionen ska fortsätta att vara en attraktiv plats för alla att leva och arbeta i. Trafikverket vill tillsammans med Nacka kommun hälsa media varmt välkomna till en presentationsfika av den nya Skurubron – för ökad framkomlighet och hållbart resande. När: torsdagen den 5 december 2019, klockan 10.00 Var: Kvarnvägens ände mot Skurubron Deltagare Helena Sundberg, regionchef på Trafikverket region Stockholm Åse Wallin, projektledare för nya Skurubron på Trafikverket Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande på Nacka Kommun Lena Dahlstedt, stadsdirektör på Nacka kommun Efter presentationen finns möjligheten att intervjua deltagarna. Presslegitimation och föranmälan krävs. För anmälan, frågor och intervjuförfrågningar vänligen kontakt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum