Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av Sommar på Sergels torg

Dela

Fredagen den 11 juni invigs årets Sommar på Sergels torg.

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr inviger sommaren i city. Hör vad som händer i sommar På Sergels torg och få en presentation av konstverket Flygande mattan. Invigningen avslutas med en lunchsession med DJ Blues.

Medverkande:

  • Anna König Jerlmyr, finansborgarråd
  • Cilla Ramnek, konstnär

Tid: Fredag den 11 juni klockan 11.15–11.30
Plats: Sergels torg, mitt på torget

På plats för att tala om citys utveckling efter pandemin finns också några av aktörerna i Platssamverkan Sergels torg:

  • Anna Nordin, Vasakronan
  • Jesper Ackinger, stadsdelsdirektör, Norrmalms stadsdelsförvaltning
  • Paola Bjäringer, grundare av Misschiefs
  • Per Uhrström, ICA Nära Sergels torg
  • Tomas Backemo, biträdande lokalpolisområdeschef, Norrmalm

Föranmälan

För att kunna följa rådande rekommendationer för covid-19 behöver närvaro till invigning och lunchsamtal anmälas. Anmälan görs till Erik Engstrand, erik.engstrand@stockholm.se eller 076-122 91 40.


Tillsammans för ett levande Stockholm

På Sergels torg är en del av ett långsiktigt arbete där Stockholms stad tillsammans med flera aktörer utvecklar platser för en levande och inbjudande stad. Staden och polisen samarbetar med fastighetsägare och City i samverkan för att öka tryggheten genom att förändra Sergels torg och Klaraområdet. Vision Klara beskriver samarbetet för gemensamma mål för Klaraområde.

Platssamverkan, Stockholms stads webbplats

Sommar på Sergels torg, webbplatsen Upplev Stockholm

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Start på klimatprojekt med nya träd, växtbäddar och bättre hantering av dagvatten i Björns trädgård24.9.2021 11:22:54 CEST | Pressmeddelande

Den 28 september startar Stockholms stad ett klimatprojekt i nordvästra delen av Björns trädgård. Sex befintliga träd är inte tillräckligt livskraftiga och behöver tas ned. Alla ersätts med nya träd. Samtidigt anläggs bättre växtbäddar för träden och hanteringen av dagvatten förbättras på platsen. Projektet kommer även att bidra till en förbättrad framkomlighet för gående på platsen.

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum