Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av sommargågatan Drottninggatan

Dela

I år är Stockholms stads satsning på trivsammare vistelsemiljöer och ökat stadsliv mer omfattande än någonsin. I sommar blir det fler sommargågator, sommartorg och pop up-parker både i innerstaden och i ytterstaden från mitten av maj till mitten av september.

Drottninggatan är redan Stockholms längsta gågata, i sommar kommer den att förlängas norrut mellan Tegnérgatan och Observatoriegatan.

När Citybanan öppnar för trafik den 10 juli förväntas station Stockholm Odenplan bli Sveriges näst största sett till antalet resenärer. Gångflödet in mot Stockholm City kommer därför att öka. Redan nästa år kommer den permanenta gågatan på Drottninggatan att förlängas, med sommarens gågata kan vi finjustera lösningen för den permanenta gågatan till 2018.

Vid pressträffen invigs sommargågatan av trafikborgarråd Daniel Helldén. Närvarar gör biträdande stadsdirektör Fredrik Jurdell.

På plats finns även representanter från Stockholms stads trafikkontor.

Vad: Invigning av sommargågatan Drottninggatan mellan Tegnérgatan och Observatoriegatan. 
När: Fredag den 30 juni kl. 11.00
Var: Drottninggatan korsningen Tegnérgatan

Presskontakt:

Ola Eriksson, presskommunikatör 
ola.eriksson@stockholm.se
Trafikkontorets pressnummer: 08-508 26 282

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Pressinbjudan: Grow Smarter - Invigning av smarta lösningar för hållbara städer i Slakthusområdet14.5.2018 09:37Pressinbjudan

Tisdagen den 15 maj klockan 11:30 inviger Stockholms stad smarta lösningar för hållbara städer som applicerats i Slakthusområdet. Arbetet har möjliggjorts genom EU-projektet Grow Smarter. Medverkar gör bland andra tre av stadens borgarråd; Katarina Luhr (miljöborgarråd), Daniel Helldén (trafikborgarråd) och Stefan Hansson (biträdande finansborgarråd). Intresserade journalister välkomnas till invigningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum