Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av sommargågatan Drottninggatan

Dela

I år är Stockholms stads satsning på trivsammare vistelsemiljöer och ökat stadsliv mer omfattande än någonsin. I sommar blir det fler sommargågator, sommartorg och pop up-parker både i innerstaden och i ytterstaden från mitten av maj till mitten av september.

Drottninggatan är redan Stockholms längsta gågata, i sommar kommer den att förlängas norrut mellan Tegnérgatan och Observatoriegatan.

När Citybanan öppnar för trafik den 10 juli förväntas station Stockholm Odenplan bli Sveriges näst största sett till antalet resenärer. Gångflödet in mot Stockholm City kommer därför att öka. Redan nästa år kommer den permanenta gågatan på Drottninggatan att förlängas, med sommarens gågata kan vi finjustera lösningen för den permanenta gågatan till 2018.

Vid pressträffen invigs sommargågatan av trafikborgarråd Daniel Helldén. Närvarar gör biträdande stadsdirektör Fredrik Jurdell.

På plats finns även representanter från Stockholms stads trafikkontor.

Vad: Invigning av sommargågatan Drottninggatan mellan Tegnérgatan och Observatoriegatan. 
När: Fredag den 30 juni kl. 11.00
Var: Drottninggatan korsningen Tegnérgatan

Presskontakt:

Ola Eriksson, presskommunikatör 
ola.eriksson@stockholm.se
Trafikkontorets pressnummer: 08-508 26 282

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Språkstöd på årets Vuxmässa23.10.2018 09:46Pressmeddelande

Torsdag – fredag, 25-26 oktober, flyttar Stockholms stads anordnare inom vuxenutbildning in på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan är till för alla stockholmare som funderar över nästa steg mot utbildning och jobb. Stockholms stad har satsat på att göra mässan mer tillgänglig, både genom att göra det enklare att hitta i lokalen, och genom att bemanna mässan med olika stödfunktioner. På mässan kommer besökare att kunna få stöd på sitt förstaspråk, bland annat somaliska, arabiska och dari.

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum