Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av Stockholms stads Vuxenutbildningscentrum 2 juni

Dela

Vuxenutbildningscentrum på Södermalm är ett nytt centrum för vuxenutbildningen i Stockholms stad. Här kan stockholmarna få hjälp med allt som rör komvux och sfi. Vuxenutbildningscentrum öppnade för allmänheten den 8 maj och den 2 juni invigs verksamheten.

På plats vid invigningen finns borgarrådet Emilia Bjuggren (S), Vuxenutbildningscentrums verksamhetschef Jussi Koreila och avdelningschef för vuxenutbildningen i Stockholms stad Bengt Jönsson.

Vad: Invigning av Vuxenutbildningscentrum
När: 2 juni 2017, klockan 10:00-11:30
Var: Vuxenutbildningscentrum, Rosenlundsgatan 52

Program för invigningen

  • Jussi Koreila Vuxenutbildningscentrums verksamhetschef hälsar välkommen
  • Borgarråd Emilia Bjuggren knyter band
  • Mingel med dryck och små sommarläckerheter
  • Guidad visning av våra moderna och fina kontorslokaler, för dem som är intresserade

Om vuxenutbildningscentrum

Vuxenutbildningscentrum är Stockholms stads nya centrum för vuxenutbildning, där stockholmarna kan ansöka till sfi och komvux, hämta informationsmaterial, träffa studie- och yrkesvägledare och testa sina kunskaper i svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik.

– Jag är oerhört glad över att vi har fått en ingång till vuxenutbildningen i Stockholm. På Vuxenutbildningscentrum kan stockholmarna få tillgång till hela vårt stora utbud på ett och samma ställe. Detta ger våra sökande bra möjligheter att få vägledning och stöd i att hitta rätt utbildning på väg mot arbete eller vidare studier, säger Jussi Koreila, verksamhetschef på Vuxenutbildningscentrum.

Varje år studerar runt 45 000 personer på komvux i Stockholms stad, sfi-studerande inräknat.

Nya Vuxenutbildningscentrum innebär en ökad tillgänglighet för stockholmarna både genom bättre anpassade lokaler och utökade öppettider. Vuxenutbildningscentrum ersätter SFI-centrum och Komvuxcentrum som stängt ner sina verksamheter på Hornsgatan.

För ytterligare information kontakta:

Malin Gard, kommunikatör 08-508 49 175

Jussi Koreila, verksamhetschef 08-508 35 467

Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms stad

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att rusta stockholmare för arbete och studier. Kärnverksamheten består av vuxenutbildning, undervisning i svenska för invandrare (sfi) och arbetsmarknadsinsatser genom Jobbtorg Stockholm.

Våra uppdrag:

  • Få fler stockholmare att studera
  • Minska ungdomsarbetslösheten genom riktade insatser
  • Skapa möjligheter för anställningar i staden och andra arbetsgivare
  • Stärka samverkan med arbetsgivare
  • Utveckla stadens skolor som erbjuder vuxenutbildning och sfi

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum