Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av Susanna Arwins skulptur Den svenska tanten

Dela

Skulpturen Den svenska tanten av Susanna Arwin är en donation till Norrköpings kommun från Pia Ståhl-Althin. Den kommer att vara placerad på Laxholmstorget i Industrilandskapet.

Susanna Arwin. Bild: Ewa Stackelberg.
Susanna Arwin. Bild: Ewa Stackelberg.

Skulpturen invigs torsdagen 16 september i närvaro av bland annat socialminister Lena Hallengren (S). Media bjuds in att närvara vid cermonin!

Medverkande:Kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler hälsar välkommen.
Samtal mellan donator Pia Ståhl-Althin och konstnär Susanna Arwin. Tal av socialminister Lena Hallengren och avtäckning.

Datum: torsdag 16 september
Tid:
klockan 16:00
Plats:
Laxholmstorget

Kontakt:
Mattias Åkeson
Titel: intendent offentlig konst
Telefon: 011-15 26 08

____________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

 

Bilder

Susanna Arwin. Bild: Ewa Stackelberg.
Susanna Arwin. Bild: Ewa Stackelberg.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum