Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av Susanna Arwins skulptur Den svenska tanten

Dela

Skulpturen Den svenska tanten av Susanna Arwin är en donation till Norrköpings kommun från Pia Ståhl-Althin. Den kommer att vara placerad på Laxholmstorget i Industrilandskapet.

Susanna Arwin. Bild: Ewa Stackelberg.
Susanna Arwin. Bild: Ewa Stackelberg.

Skulpturen invigs torsdagen 16 september i närvaro av bland annat socialminister Lena Hallengren (S). Media bjuds in att närvara vid cermonin!

Medverkande:Kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler hälsar välkommen.
Samtal mellan donator Pia Ståhl-Althin och konstnär Susanna Arwin. Tal av socialminister Lena Hallengren och avtäckning.

Datum: torsdag 16 september
Tid:
klockan 16:00
Plats:
Laxholmstorget

Kontakt:
Mattias Åkeson
Titel: intendent offentlig konst
Telefon: 011-15 26 08

____________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

 

Bilder

Susanna Arwin. Bild: Ewa Stackelberg.
Susanna Arwin. Bild: Ewa Stackelberg.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum