Region Örebro länRegion Örebro län

Pressinbjudan: Invigning av två forskningsfaciliteter med rörelselaboratorium och MR-kamera

Dela

Rörelselaboratorium respektive MR-kamera har etablerats i två forskningsfaciliteter på Universitetssjukhuset Örebro. Fredagen den 20 maj är det invigning. Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande, och Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet, inviger faciliteterna.

Center for Experimental and Biomedical Imaging in Örebro (CEBIO). Foto: Maria Bergman.
Center for Experimental and Biomedical Imaging in Örebro (CEBIO). Foto: Maria Bergman.

– Med etableringen av ytterligare två avancerade forskningsinfrastrukturer tar regionen och universitet ytterligare steg för att utveckla den kliniska forskningen. En fortsatt stark utveckling av den kliniska forskningen är ett gemensamt och prioriterat område för båda organisationerna, säger Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande i Region Örebro län.

– Internationellt framgångsrik forskning är väldigt ofta beroende av kostsam infrastruktur. Genom det goda samarbetet mellan region och universitet får forskarna nu tillgång till en MR-kamera i absolut världsklass, säger Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet.

Tid: fredagen den 20 maj klockan 14.30.

Plats: Wilandersalen, där hålls invigningstal och sedan går vi tillsammans till båda faciliteterna.

Närvarande: Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande, Johan Schnürer, Örebro universitets rektor, Robert Brummer, vicerektor Örebro universitet, Mia von Euler, dekan Örebro universitet, Mats G Karlsson, forskningschef, Kristina Arnrup, verksamhetschef Universitetssjukvårdens forskningscentrum, Jonas Appelberg, verksamhetschef Kliniskt Forskningscentrum, Martin Eriksson Crommert, föreståndare för rörelselaboratoriet, Jonas Ulin, verksamhetschef VO röntgen och sjukhusfysik, Per Thunberg, föreståndare för CEBIO, med flera.

Välkommen att närvara vid bandklippning i respektive lokal. Meddela gärna om du tänker delta på mailen: elin.abelson@regionorebrolan.se

Fakta om rörelselaboratorium och CEBIO

Laboratoriet för rörelseanalys är en helt ny verksamhet inom Forskning och utbildning i Region Örebro län som. Rörelselaboratoriet är placerat i källarplanet på Campus USÖ. Det kommer att pågå både forskningsrelaterad verksamhet, kliniska undersökningar och utbildningsinsatser. Möjligheterna att undersöka olika typer av rörelse är många, exempelvis gång, öga-hand-koordination och balansreaktioner, i 3D och sen koppla det till bland annat muskelaktivitet.

Center for Experimental and Biomedical Imaging in Örebro (CEBIO) är ett samarbete mellan Region Örebro län och Örebro universitet. CEBIO är placerat i O-huset. Här finns en MR-kamera, för forsknings- och utbildningsändamål. MR-kameran har en magnetfältsstyrka på 3Tesla och är utrustad för att kunna genomföra avancerad funktionell hjärnavbildning.Utöver dessa undersökningar kan ett brett spektrum av olika slags MR-undersökningar genomföras på systemet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Center for Experimental and Biomedical Imaging in Örebro (CEBIO). Foto: Maria Bergman.
Center for Experimental and Biomedical Imaging in Örebro (CEBIO). Foto: Maria Bergman.
Ladda ned bild
Laboratoriet för rörelseanalys med Martin Eriksson Crommert, föreståndare för rörelselaboratoriet. Foto: Elin Abelson.
Laboratoriet för rörelseanalys med Martin Eriksson Crommert, föreståndare för rörelselaboratoriet. Foto: Elin Abelson.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum