Trafikverket

Pressinbjudan: Invigning av väg 50, Rude-Åsbro

Dela

Efter knappt tre års byggtid är det dags att inviga den ombyggda vägen mellan Rude och Åsbro, samt cykelstråket längs sträckan. Ombyggnaden ökar säkerheten och framkomligheten på sträckan. Media välkomnas att delta på invigningen.

Lördagen den 29 september bjuder Trafikverket in alla intresserade att invigningscykla efter det nya cykelstråket. Innan invigningen finns det också möjlighet för media att intervjua projektledare från Trafikverket, arbetsledare från entreprenören Peab och kommunstyrelsens ordförande i Askersunds kommun. Bilvägen är nu i det närmaste färdig. Några mindre arbeten återstår innan den är helt klar. Den gångna sommarens långa torka, och det eldningsförbud som följde med den, gjorde att vissa arbeten fick senareläggas.

Kompletterande arbeten återstår med beläggning, vägmarkeringar, räcken och skyltar, men senast den 31 oktober ska vägen vara helt färdig. Cykelstråket som löper efter hela sträckan är redan klart.

- Vi ser fram emot att snart kunna öppna vägen för trafik. Trafikanterna får nu en mycket säkrare väg, där det också går smidigare att ta sig fram. Cykelstråket innebär också att det går att cykla säkert utmed hela sträckan från Rude till Åsbro, utan att behöva korsa väg 50, säger Mattias Broberg, projektledare på Trafikverket.

När: Lördagen den 29 september, pressträff klockan 13.00, invigningen för allmänheten börjar kl 14.00 med musik och fika.

Plats: Skyllbergs idrottsplats, medieträff i cafeterian

Välkommen på lördag, med eller utan cykel!

För mer information, se projektets webbsida: www.trafikverket.se/rude-askersund-asbro

Kontakter

Mattias Broberg, projektledare Trafikverket Telefon: 010-123 67 08
Annika Söderman, kommunikatör, Trafikverket Telefon: 010-123 58 60
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum