Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av Västerbrons nya fasadbelysning

Dela

Välkommen till invigningen av Västerbrons nya fasadbelysning, vid strandpromenaden på Norrmälarstrand, med fin utsikt mot bron.

Trafikkontoret har under 2018 arbetat med att ta fram en ny vacker och energieffektiv fasadbelysning för Västerbron. Bron har haft en äldre belysning tidigare som inte har varit i drift på flera år på grund av underhållsproblem. Den nya belysningen kommer att lysa upp brons fasad under dygnets mörka timmar och ljusintensitet och färgtemperatur kommer att varieras efter årstiderna och tiden på dygnet. Vi har prioriterat vyer från längre avstånd, för att bron med sina eleganta brobågar ska komma till sin rätt som landmärke som syns från många platser i staden.

Vid invigningen medverkar ljusdesignern Anna Waernborg, projektledaren Anders Hedlund och trafikborgarrådet Daniel Helldén.

Vad:   Invigning av Västerbrons nya fasadbelysning

När:    Onsdag den 30 januari kl 17.00

Var:    Strandpromenaden, vid bryggorna, nedanför Norrmälarstrand 54

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig (vik.)

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

Stockholms stad sluter avtal om Slakthusområdet med Atrium Ljungberg25.1.2019 10:22:21Pressmeddelande

Stockholms stad har träffat ett avtal om ett samarbete med Atrium Ljungberg för utvecklingen av Slakthusområdet. Affären bygger på den avsiktsförklaring som presenterades i augusti 2018. Affären innebär att Atrium Ljungberg ska fortsätta utveckla delar av Slakthusområdet genom förvärv, markanvisningar och optioner och tar ansvar för de hyresgäster som behöver evakueras. Totalt är affären värd 3.6 miljarder kronor för staden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum