Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning – Levande Stockholm

Dela

Välkommen till invigningen av den första sommargågatan för säsongen – Hornsbergs Strand. I år är det femte året i rad som Stockholms stad gör om platser i det offentliga rummet till sommargågator, sommartorg och pop up-parker. För varje år har projektet utvecklats tillsammans med stadsdelsförvaltningar, kulturförvaltningen och näringslivet. I år omfattas drygt ett tjugotal platser både i inner- och ytterstaden.

Under sommarmånaderna maj – september skapar Stockholms stad, inom projektet Levande Stockholm inbjudande och trevliga mötesplatser i det offentliga rummet. Platserna möbleras med för projektet speciellt framtagna sittmöbler, växter och blommor och anpassas utefter platsernas varierande karaktär.

I projektet ingår ett program speciellt framtaget för Levande Stockholm med kulturevenemang och konst som kommer att genomföras på ett tiotal platser.


Vid pressinvigningen på måndag den 6 maj invigs sommarens första sommargågata – Hornsbergs Strand av trafikborgarrådet Daniel Helldén. Mer och detaljerad information om Levande Stockholm sommaren 2019 presenteras på pressträffen.

På plats finns även representanter från Stockholms stads trafikkontor.

Läs mer om Levande Stockholm på: stockholm.se/levandestockholm

Vad: Invigning av Levande Stockholm sommar

När: Måndag 6 maj, kl. 09.00

Var: Hornsbergs Strands sommargågata, samling vid Moa Martinssons Torg

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig (vik.)

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum