Linköpings kommun

Pressinbjudan: Invigningar och familjeaktiviteter när friluftsmuseet har 70-årskalas den 21 maj

Dela

I år är det 70 år sedan beslutet om att skapa Friluftsmuseet Gamla Linköping togs i Linköpings stadsfullmäktige. Detta firas den 21 maj med en dag full av aktiviteter för hela familjen. Dagen, som arrangeras i samarbete med Bryggaregården AB och Stångåstaden, kommer bland annat att bjuda på musikframträdanden, teater, hantverk, häst och vagn, djurvisningar och ponnyridning. Öppet i alla museer.

I Curmanska magasinet invigs två nya utställningar kl 11.00:

  • 70 år med friluftsmuseetinvigs av Gunnar Elfström, f.d chef för friluftsmuseet. 
    Utställningen skildrar friluftsmuseets historia i ord och bild och visas t o m den 12/9.
  • Berättelser om flykt, en vandringsutställning från Sörmlands museum, invigs av Karin Lindvall, länsmuseichef i Sörmland. Vi hör om flyktingar siffror och antal, men hur är det egentligen leva på på flykt? I utställningen, som visas t o m den 25/9, skildras människors egna historier i text och bild.

Datum: 21 maj
Tid:
 11.00-16.00

Kontakt & info: 70 år med friluftsmuseet: Johan Högquist, 013-20 63 62, johan.högquist@linkoping.se
Berättelser om flykt
: Kristina Grahm, 013-20 63 83, kristina.grahm@linkoping.se
70-årskalaset: Tina Karlsson, 013-20 66 61,tina.a.karlsson@linkoping.se

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum