Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan: Is-expertis vid Nyängets havsbad i Örnsköldsvik

Dela

Lördag 16 mars arrangeras Issäkerhetens dag i Örnsköldsvik. Media hälsas välkomna att ta del av iskunskap och prova-på-aktiviteter som erbjuds allmänheten.

Många ville testa isvak under issäkerhetens dag 2018. Foto: Maria Isaksson.
Många ville testa isvak under issäkerhetens dag 2018. Foto: Maria Isaksson.

Välkommen till issäkerhetens dag vid Nyängets havsbad – Bäckfjärdens isbana på lördag 16 mars mellan kl 11:00 och 14:00! Evenemanget, som arrangeras för andra året i rad, riktar sig till allmänheten i syfte att sprida kunskap kring säkerhet på is.

Det kommer att finnas mycket iskunskap att inhämta och även möjlighet att prova på olika saker som till exempel att gå ner i isvak under ordnade former. Bengt Nordström är utbildad instruktör i islivräddning och håller i aktiviteten. Syftet är att uppleva iskallt vatten i en vak, testa isdubbar i en skarp situation och att ta sig upp under säkra förhållanden.
Aktiviteten "Prova på isvak" sker med jämna mellanrum under evenemanget.

Bosse Edman från kommunens kultur- och fritidsavdelning och Jan Insulander från nationella issäkerhetsrådet kommer att närvara och svara på frågor, liksom representanter från kommunens räddningstjänst, Friluftsfrämjandet, Sjöräddningssällskapet och Nolaskogs skoterklubb.

Bakgrund till arrrangemanget
Örnsköldsviks kommun är med i ett projekt kring issäkerhet och bildandet av ett nationellt issäkerhetsråd för att verka för tryggare vistelse på isar, öka kunskapen om is och dess möjligheter hos allmänheten och hålla nere antalet isolyckor. I det nationella projektet deltar Svenska Livräddningssällskapet, Sveriges Snöskoterägares Riksorganisation (SNOFED), Friluftsfrämjandet, Sjöräddningssällskapet, Skridskonätet, Sportfiskarna. Arbetet finansieras genom bidrag från Svenskt Friluftsliv.

 

Nyckelord

Kontakter

Bosse Edman, friluftsstrateg, kultur- och fritidsavdelningen, Örnsköldsviks kommun, tfn 070-602 86 10, bo.edman@ornskoldsvik.se

Bilder

Många ville testa isvak under issäkerhetens dag 2018. Foto: Maria Isaksson.
Många ville testa isvak under issäkerhetens dag 2018. Foto: Maria Isaksson.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Information från kommunstyrelsen i Örnsköldsvik4.2.2020 17:22:59 CETPressmeddelande

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 4 februari 2020. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats. Vill utreda hamnutbyggnad Kommunstyrelsen vill att fullmäktige ska ge kommunorganisationen i uppdrag att genomföra de utredningar som krävs för att fatta ett beslut om att bygga ut hamnen i Hörneborg i Örnsköldsviksfjärden till en allmän hamn. Utredningar ska också genomföras för att kunna fatta beslut om den strategiska utvecklingen av godsterminalen i Arnäsvall och om vägnätets bärighet för bärighetsklass 4. Bakgrunden är den rapport om infrastruktur för framtida godstransporter som tagits fram och som visar på brister i infrastrukturen och förslag på prioriteringar för att klara industrins prognoser om ökade godsmängder. Föreslår avslag på cykelledsförslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige ska avslå den motion som Bo Ekeborg (SD) har lämnat in om en förändrad dragning av cykelleden från Järveds båthamn till Hamnparken och Arena

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum