Knivsta kommun

Pressinbjudan: Knivsta kommun presenterar Utvecklingsprogram Knivsta 2035 – två nya och hållbara stadsdelar i Knivsta till år 2035

Dela

Torsdag 17 september presenterar vi Knivsta kommuns nya stadsutvecklingsprojekt. Med Utvecklingsprogram Knivsta 2035 tar kommunen ett samlat grepp om framtidens Knivsta och planerar för två nya, hållbara stadsdelar i västra Knivsta respektive Alsike till år 2035. Stadsdelarna ska rymma service, arbetsplatser och sammanlagt 3 500 bostäder. Varmt välkomna på presentationen!

Dag: Torsdag 17 september
Tid: Klockan 10.30
Plats: Tilassalen, Knivsta kommunhus
Deltagare: Kommunstyrelsens ordförande Peter Evansson (S) och projektledare Knivsta 2035 Pelle Mikaelsson.

Knivsta kommun växer och utvecklas. Många vill flytta till vår kommun, som har ett attraktivt läge i Stockholm-Uppsalaregionen. Knivsta kommun tar nu ett helhetsgrepp och planerar för att möta den förväntade tillväxten på ett robust och hållbart sätt. 

Det gör vi genom Utvecklingsprogram Knivsta 2035 – programmet som ska möjliggöra för två nya och hållbara stadsdelar i Knivsta kommun.

Under pressträffen berättar vi om Utvecklingsprogram Knivsta 2035 och arbetet med de nya, hållbara stadsdelarna. På plats är kommunstyrelsens ordförande Peter Evansson (S) och projektledare för Knivsta 2035 Pelle Mikaelsson. De kommer att ge en överblick över arbetet med de två nya stadsdelarna, berätta var i planeringen kommunen befinner sig just nu och sammanfatta vad som kommer att hända inom den närmaste framtiden.

Du får också möjlighet att ställa frågor om Knivsta 2035 och planeringen för Knivstas framtid.

Varmt välkommen!

OSA: Anmäl dig i förväg om du vill delta på plats, senast onsdag 16 september klockan 13.00. Vi bjuder på kaffe och macka, och vill beställa så det räcker till alla. 

Vill du hellre delta digitalt?
Ange det i din anmälan så får du en digital länk till presskonferensen. 

För mer information och för att anmäla dig, kontakta:
Ulrika Lindgren Kokocha, kommunikatör, Knivsta kommun
Tel: 018-34 70 86
E-post: ulrika.lindgren.kokocha@knivsta.se

Om Knivsta 2035 – två nya hållbara stadsdelar i Knivsta kommun

Det här händer: I västra Knivsta respektive Alsike ska sammanlagt 3 500 bostäder uppföras till år 2035. De två grönskande stadsdelarna ska byggas hållbart - socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

Bakgrund: För att Knivsta ska kunna växa hållbart behövs en robust och långsiktig samhällsplanering, förberedd för att möta olika utmaningar. Kommunen samordnar arbetet i Utvecklingsprogram Knivsta 2035, med uppdraget att påbörja två nya, hållbara och grönskande stadsdelar i västra Knivsta och Alsike.

Hållbar stad:  Genom utvecklingsprogrammet kan kommunen ge Knivsta goda förutsättningar för framtiden. Med ett tidigt samlat grepp kan vi se till helheten och välja hållbara och innovativa lösningar inom alla delar av samhällsbygget, som kollektivtrafik, närservice, omsorg, naturvärden, teknisk infrastruktur och gestaltning av nya byggnader.

Nyckelord

Kontakter

Kommunikatör Ulrika Lindgren Kokocha
Tel 018-34 70 86
ulrika.lindgren.kokocha@knivsta.se

Om

Knivsta kommun
Centralvägen 18
741 75 Knivsta

http://www.knivsta.se
Knivsta är en ung kommun med ett attraktivt läge, mitt i tillväxtregionen Stockholm-Uppsala och med Sveriges största flygplats Arlanda runt hörnet. De två tätorterna Knivsta och Alsike omges av en levande landsbygd, med mindre byar och samhällen. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur.

Följ Knivsta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.