Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Kom och träffa Suprit Dhar – Norrköpings nya fristadsförfattare

Dela

Norrköping erbjuder sedan 2014 en fristad för författare som är förföljda på grund av sitt arbete. I april i år anlände Suprit Dhar, kommunens andra fristadsförfattare, till Norrköping. Nu är media välkomna till en pressträff för att få träffa henne och höra hennes historia.

Som en del av medlemskapet i ICORN (International Cities Of Refuge Network), ett internationellt nätverk av fristäder, erbjuder Norrköpings kommun sedan 2014 en fristad för en författare som är förföljd på grund av sitt arbete. Fristadsarbetet innebär skydd för en individ och säkrande av yttrandefrihet globalt. Under två år erbjuds personen ett stipendium, ett tryggt boende samt förutsättningar att fortsätta sitt arbete genom kontakt med nätverk i stadens kulturliv.

Supriti Dhar är journalist och människorättsaktivist från Bangladesh och grundare av den prisbelönta online portalen Women Chapter. Den 3 april 2018 anlände hon som fristadsförfattare till Norrköping. Media är välkomna till en pressträff för att träffa Suprit Dhar och höra hennes historia:

Datum: torsdag den 31 maj
Tid: klockan 16.00
Plats: Gullolle och Torgrummet, Rådhuset

Medverkar på pressträffen gör: 
Louise Malmström (S), kommunfullmäktiges ordförande och borgmästare
Olle Vikmång (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande 
Maria Modig, direktör för kultur- och fritidskontoret
Supriti Dhar, fristadsförfattare

Mer information om ICORN finns här.

Kontaktpersoner:
Sandra Sandborg Johansen
Titel: fristadssamordnare
Telefon: 011-15 19 40

Sofia Larsson 
Titel: fristadssamordnare
Telefon: 072-228 06 74 __________________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum