Center mot våldsbejakande extremism

Pressinbjudan: konferens om våldsbejakande extremism

Dela

Media välkomnas när Center mot våldsbejakande extremism (CVE) och Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) anordnar en forskningskonferens om våldsbejakande extremism (VBE). Syftet är att samla forskare i Sverige tillsammans med analytiker och beslutsfattare för att identifiera behov inom forskningen rörande VBE.

Bruce Hoffman, professor Georgetown University och författare till bland annat ”Inside Terrorism”, håller en inledande föreläsning. Därefter panel med Sveriges ledande experter på området samt anförande av inrikesminister Mikael Damberg.

Datum och tid: onsdag 16 oktober kl. 09.00 - 17.15

Plats: Kista Science Tower Conference, Färögatan 33, Kista

Lokal: Auditorium

Språk: konferensen är på engelska

Anmälan: föranmälan är obligatorisk och görs till jenny.sonesson@cve.se eller 0734 12 42 07 senast 15 oktober.Presslegitimation krävs. Seminariet är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat. Möjligheter till intervjuer ges i såväl pauser som kring lunch. Boka gärna intervjuer i förväg till Jenny Sonesson.

Konferensen webbsänds på CVE:s hemsida www.cve.se

Programmet bifogas.

Kontakt

Jenny Sonesson, pressansvarig CVE, jenny.sonesson@cve.se, 0734 12 42 07

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Center mot våldsbejakande extremism
Center mot våldsbejakande extremism
Box 1386
111 93 Stockholm

08-527 44 200http://www.cve.se

Center mot våldsbejakande extremism (CVE) ska stärka och utveckla det förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism. Verksamheten syftar ytterst till att förebygga ideologiskt motiverad brottslighet och terrorism. Centret är placerat inom Brottsförebyggande rådet, Brå.

Följ Center mot våldsbejakande extremism

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Center mot våldsbejakande extremism

Ny rapport om vit makt-miljön30.6.2020 14:58:30 CESTPressmeddelande

Center mot våldsbejakande extremism (CVE) presenterar en kunskapsöversikt om vit makt-miljön i Sverige. Kunskapsöversikten tar upp miljöns ideologiska särart och likhet med övriga högerextrema strömningar, dess historia, aktivitet och symboler. Rapporten är en sammanställning av forskning och annan kunskap om ämnet. CVE kommer att publicera liknande kunskapsmaterial om andra våldsbejakande extremistmiljöer i Sverige.

Rädda Barnen och CVE startar stödtelefon mot extremism17.1.2020 11:25:09 CETPressmeddelande

Rädda Barnen och Center mot våldsbejakande extremism (CVE) startar en nationell stödtelefon mot våldsbejakande extremism, dit till exempel oroliga anhöriga eller personer som vill lämna våldsbejakande miljöer kan ringa. Arbetet sker inom ramen för idéburet offentligt partnerskap (IOP), en samverkansmodell mellan offentliga och idéburna sektorn. Rädda Barnen ansvarar för den dagliga verksamheten. Telefonen kommer att vara tillgänglig för personer i alla åldrar och startar i mars.

Hur kan vi arbeta mot våldsbejakande extremism?27.11.2018 08:00:00 CETPressmeddelande

Hur kan vi ge kunskap och stöd till yrkesverksamma i arbetet mot våldsbejakande extermism och hur arbetar kommunerna? Vad är salafism? Vilken lägesbild har Säkerhetspolisen? Vad är det som lockar i de extremistiska miljöerna och hur var det att infiltrera alt-right-rörelsen? Det är några av frågorna som lyfts i det första seminariet som anordnas idag av Center mot våldsbejakande extremism (CVE).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum