Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Pressinbjudan: Konstnären Michael Johansson först ut i Inre hamnen

Dela

Det första projektet inom ramen för konst i Inre hamnen går nu in i nästa skede. Konstnären Michael Johansson arbetar med den konstnärliga gestaltningen av Kanontorget och passagen över Hamnbron, under veckan finns han på plats i Norrköping.

Porträtt av konstnären Michael Johansson. Foto: Gustaf Waesterberg.
Porträtt av konstnären Michael Johansson. Foto: Gustaf Waesterberg.

Media är välkomna på pressträff för att möta konstnären Mikael Johansson, som berättar om sina skisser och tankar för platsens gestaltning. Unikt för projektet som helhet är ambitionen att konsten ska integreras med övrig planering av området. Gestaltningen av platsen genomförs tillsammans med AJ landskapsarkitekter.

Medverkande: Förutom konstnären medverkar även Mattias Åkeson, intendent för offentlig konst på Norrköpings Konstmuseum. Landskapsarkitekt Elisabeth Manfred samt Fredrik Wallin, projektledare stadsbyggnadskontoret.

Datum: 3 oktober
Tid: klockan 9-10
Plats: Inre Hamnens projektkontor, Slottsgränden 2

Michael Johansson ställer i lekfulla skulpturer och installationer vardagsföremål i relation till dess inneboende funktioner och egenskaper. Genom repetition, skalförskjutning och ny kontext ifrågasätter han betraktarens tolkning av det unika, där funktion tvingas ge efter för färg och form. Michael (f 1975) bor och arbetar i Berlin. Han är utbildad på konsthögskolan i Trondheim och i Malmö, och har ställt ut på en rad konsthallar och nationellt och internationellt de senaste tio åren.

Kontakt:

Mattias Åkeson
Titel: intendent offentlig konst, Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 0730-78 20 11

Linn Bennich
Titel: intendent kommunikation, marknadsföring och program, Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 011-15 26 04

­­­­­­­­­­­­­­_____________________________________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011–15 12 00

Bilder

Porträtt av konstnären Michael Johansson. Foto: Gustaf Waesterberg.
Porträtt av konstnären Michael Johansson. Foto: Gustaf Waesterberg.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum