Linköpings kommun

Pressinbjudan: Kulturfabriken – ett kreativt kalas för alla barn

Dela

På lördag 3 mars flyttar Kulturfabriken in på Linköpings konsthall Passagen för en dag fylld med kreativa aktiviteter för barn. Under fredagen pågår förberedelsearbetet och då är media välkomna att göra ett drop in-besök.

Förhandstitt för press: fredag 2 mars klockan 13.00-15.00
Kulturfabriken, huset fullt av barn: lördag 3 mars klockan 12.00-16.00
Plats: Passagen, Linköpings konsthall

Linköpings kulturaktörer samlas på Passagen för en heldag med skapande verkstäder, teater och sagostunder. På årets Kulturfabrik skapar vi utifrån temat hemligheter. Vi målar, filmar, skapar och spelar. Besök även bilderboksutställningen Kafé Kosmos och skapa tillsammans med bilderbokskonstnären Pia Alfredsson och författaren Titti Knutsson. Under dagen kan man även se teater med Laikos "Drottningen med hästöron", lyssna på sagostund med Linköpings bibliotek och musikunderhållning med Kulturskolans elever.

I samband med årets Kulturfabrik arrangeras en föreläsning med barnkulturforskaren Karin Helander – den barnförbjudna barnkulturen torsdag 1 mars kl 17.00 på Sagateatern.

Kulturfabriken är en årligen återkommande kulturdag för barn och deras familjer. Förra året besöktes Kulturfabriken av över 500 personer. Det är fri entré till alla aktiviteter.

Fullständigt program

Medverkande: Ateljé Passagen, Friluftsmuseet Gamla Linköping, Hemslöjden, Kulturskolan, Medieverkstad Passagen, Domkyrkan och Slotts- och domkyrkomuseet, Linköpings bibliotek och Östergötlands museum.

Välkommen till båda dagarna!

För ytterligare information kontakta Carola Sandgrim, sakkunnig kultur- och fritidskontoret, telefon 013-20 65 90.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum