Umeå kommunUmeå kommun

Pressinbjudan: Kunskapsrapport belyser Umeås livskraftiga landsbygd

Dela

Fler människor flyttar från tätorterna till landsbygden än tvärtom. Och det går faktiskt att tala om en coronaeffekt för landsbygdens fördel. Vid en pressträff den 1 juni berättar kommunens landsbygdsutvecklingsråd mer om hur utvecklingen sett ut på Umeås landsbygd de senaste åren.

Kunskapsapporten om Umeå landsbygd har tagits fram för att lära känna Umeås växande landsbygd bättre. Den visar både vad som händer idag, men också vilka utmaningar och möjligheter som finns runt hörnet. Rapporten är indelad i fem avsnitt som bygger på Umeå kommuns tematiska målområden för landsbygdsutveckling: attraktiva livsmiljöer, starkt lokalt näringsliv, väl fungerande offentlig service, goda kommunikationer och aktiv lokal utveckling. I varje avsnitt finns berättelser och beskrivningar av större händelser och statistik som visar på nuläge, utveckling och trender.

Som en del i att offentliggöra kunskapsrapporten bjuder Umeå kommuns landsbygdsutvecklingsråd in till en pressträff den 1 juni där några av rapportens mest intressanta och stora drag presenteras. Efter presentationen blir det ett gemensamt samtal och frågestund med landsbygdsutvecklingsrådets ordförande Mikael Berglund (S), vice ordförande Mattias Larsson (C) samt representanter från Bygderådet Umeå. Det kommer också att finnas möjlighet för enskilda intervjuer.

Tid: onsdag 1 juni kl 11.00-12.00
Plats: Rådhusesplanaden 6 A, lokal ”Dialogen”

Delta via länk: skicka mejl till jennie.bergvall.kalen@umea.se för att få en inloggningslänk.

Mer information:
Jennie Bergvall Kalén
Utvecklingsstrateg landsbygd
090-16 14 74
jennie.bergvall.kalen@umea.se

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum