Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Lansering av handbok för normkritisk visualisering i arkitektur och stadsutveckling

Dela

Hur kan man använda normkritisk innovation i visualiseringar inom arkitektur och stadsutveckling och på så sätt bidra till mer inkluderande städer? Välkommen på ett lunchseminarium den 20 november om projektet NormViz, då även en helt ny handbok samt en guide i ämnet lanseras.

Bild: White Arkitekter
Bild: White Arkitekter

Projektet NormViz har arbetat med frågorna: vad är normer, vad är normkreativitet och hur kan man använda sig av taktiker för normkritiska visualiseringar.

Bakom projektet står Visual Arena vid Lindholmen Science Park, RISE, Skanska, White Arkitekter och Chalmers Tekniska Högskola, vilka tillsammans vill uppmärksamma och utveckla metoder och utbildning för normkreativ visualisering i stadsutveckling.

- Hur den tänkta staden visualiseras, även om det bara är just tankar och idéer, påverkar i hög grad. Visualiseringar som bara representerar eller visar en del av befolkningen bidrar till att skapa städer just för den delen, men inte för alla, säger Marcus Jahnke, forskare inom forskningsinstitutet RISE.

- Projektet är en viktig del i vårt arbete för visuell och virtuell innovation. Det har resulterat i praktiska verktyg, som handboken, och exempel som kan spridas vidare till andra aktörer, säger Petra Juhlin, projektledare på Visual Arena.

Efter seminariet får de deltagare som önskar, möjlighet att fördjupa sin kunskap i en workshop tillsammans med projektgruppen.

När? 20 november, kl. 11.30–13.00, samt workshop 13.00 – 14.30

Var? Visual Arena, Lindholmen Science Park, Hitta hit >

Anmälan? Kontakta Anna Hafström Kováts, kommunikationschef Lindholmen Science Park, senast 19 november: anna.hafstrom.kovats@lindholmen.se , 0723-515280

Nyckelord

Bilder

Bild: White Arkitekter
Bild: White Arkitekter
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Visual Arena är en öppen och neutral samverkansplattform för utveckling och användning av visualisering. Vårt uppdrag är att samla, sprida och möjliggöra arbete med visualisering i syfte att skapa förutsättningar för tillväxt, innovation och kompetensutveckling.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Nya, banbrytande projekt ska göra framtidens transportsystem hållbara och säkra26.2.2020 13:16:28 CETPressmeddelande

Drive Sweden, ett av de nationella strategiska innovationsprogrammen, startar nu sju nya projekt som ett resultat av den senaste utlysningen. Projekten växlar upp ansträngningarna kring framtidens mobilitet med hjälp av bland annat nya tjänster, AI och delade, uppkopplade och alltmer självkörande fordon. Genom dessa projekt tar Sverige betydelsefulla kliv mot hållbara, effektiva transportsystem för städer och landsbygd.

Pressinbjudan: Välkommen den 28 januari på pressträff och lansering av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm - partners i världsklass offentliggörs24.1.2020 15:51:39 CETPressinbjudan

I samband med lanseringen av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm och offentliggörandet av nya partners arrangeras ett event i Stadshuset. Anna König Jerlmyr är värd för eventet och Ibrahim Baylan, Irene Svenonius och Darja Isaksson deltar i programmet. Dessutom äger två spännande paneler rum med högnivårepresentanter från det svenska AI- och innovationsekosystemet, inklusive näringsliv, akademi och offentlig sektor. Media är välkomna att delta under hela eventet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum