Stockholms stad

Pressinbjudan: Levande Stockholm vinter invigs idag

Dela

Välkommen till dagens invigning av Norrtullsgatans vinterplats som vi nu lyser upp med julbelysning, pryder med vinterväxter och gestaltar med möbler. I år är Stockholms stads satsning på trivsammare miljöer och ökat stadsliv mer omfattande än någonsin tidigare. Nu gör vi om fem platser för att Stockholm ska bli en ännu mer attraktiv vinterstad.

Under sommarmånaderna skapade Stockholms stad, inom konceptet Levande Stockholm, ett tjugotal sommargågator, sommartorg och pop up-parker. Konceptet har utvecklats och utökats sedan 2015 och ambitionen är att Stockholm nu ska vara en attraktiv stad året runt med inbjudande och trevliga mötesplatser i det offentliga rummet.

Fem platser ingår under vintern 2018/2019: Vinterplatsen på Norrtullsgatan, Järnvägsparken med belysning, Fatbursparkens pop up-park med vinteraktiviteter samt julgransutsmyckning på Lagaplan och i Östberga.

Vid pressträffen, idag onsdag den 28 november, invigs Norrtullsgatans vinterplats av trafikborgarrådet Daniel Helldén. Mer och detaljerad information om de olika vinteraktiviteterna presenteras på pressträffen.


På plats finns även representanter från Stockholms stads trafikkontor.


Vad: Invigning av Levande Stockholm vinter 2018/2019

När: Onsdag den 28 november, kl. 15.45

Var: Korsningen Norrtullsgatan/Surbrunnsgatan

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads kulturpristagare 201917.5.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

I år delar Stockholms stad ut fem hederspriser, ett Bellmanpris och ett Lennart af Petersenspris. Priserna tilldelas aktörer av stor vikt för Stockholms kulturliv. I år går Bellmanpriset till Thåström, Lennart af Petersenspriset till Anders Petersen och hederpriserna går till Agneta Pleijel (litteratur), Sherihan Cherrie Hersi (musik), Fredrik "Benke" Rydman (scenkonst), Sirous Namazi (konst) och Manne af Klintberg (kulturarbete för barn och unga).

Pressinbjudan: Invigning – Levande Stockholm29.4.2019 14:01:52 CESTPressinbjudan

Välkommen till invigningen av den första sommargågatan för säsongen – Hornsbergs Strand. I år är det femte året i rad som Stockholms stad gör om platser i det offentliga rummet till sommargågator, sommartorg och pop up-parker. För varje år har projektet utvecklats tillsammans med stadsdelsförvaltningar, kulturförvaltningen och näringslivet. I år omfattas drygt ett tjugotal platser både i inner- och ytterstaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum