Umeå kommun

Pressinbjudan: Maja Beskowskolan invigs lördag 14 september

Dela

Lördag 14 september klockan 13–15 är det invigning av Maja Beskowskolan för allmänheten. Det är en unik satsning på en skola med högstadium och gymnasium i gemensamma lokaler. Under eftermiddagen blir det förutom invigningsceremoni även ett spännande samtal med huvudpersonen Maja Beskow, tipspromenad och rundvandring på skolan.

Måltidsservice finns också på plats och bjuder på enklare tilltugg och tårta. Passa även på att se skolans ”foodcourt” som innebär ett helt nytt tänk när det gäller skolmåltider. Under den guidade rundvandringen på skolan blir det fokus på miljösmarta lokaler och flexibla lärmiljöer.

Tid: Lördag 14 september kl. 13-15.
Plats: ”Träkuben” (direkt innanför huvudentrén), Maja Beskowskolan.

För mer information kontakta:
Magnus Josefsson
Rektor, Maja Beskowskolan
070-622 21 15
magnus.josefsson@umea.se

Jonas Stenlund
Rektor, Maja Beskowgymnasiet
070-616 24 17
jonas.stenlund@umea.se

Marie Nygren
kommunikatör
070-235 15 50
marie.nygren@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Räkna med halka och snö även i år17.10.2019 09:39:51 CESTPressmeddelande

Kommunen är redo med personal, maskiner och utrustning för att sköta snöröjning och sandning i vinter så bra som möjligt utifrån de resurser vi har. Vi är många som måste hjälpas åt för att vägarna ska vara framkomliga och trafiken säker; kommunen, fastighetsägare och trafikanter. Du som är trafikant kan också bidra, till exempel genom att byta till vinterdäck på både cyklar och bilar och utrusta dig med bra skor, gärna med broddar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum