Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Makroekonomiska tungviktare tar tempen på omvärlden

Dela

Torsdagen den 31 januari är det dags för FinansKompetensCentrums Super Summit – Makroekonomiskt forum på Handelshögskolan i Göteborg. Som vanligt erbjuds en unik möjlighet att ta del av den samlade makroekonomiska elitens analys av omvärldsutvecklingen.

Har konjunkturen planat ut? Hur ska vi tolka den amerikanska ekonomin? Hur ska Europa förhålla sig till USA, Kina och sig självt? Vad ser vi för konsekvenser av Brexit? Och det faktum att urbaniseringen har skapat skillnader i livsförhållanden – hur kommer det att påverka den politiska arenan och därmed ekonomin framöver?

Det är några av alla de frågor som tas upp under dagen jämte en diskussion om räntan, valutan, digitalisering, handelskrig och sanktioner. 

Vi är väldigt stolta över att kunna samla en sådan stor makroekonomisk kompetens i ett och samma rum. Panelen består av Kristin Magnusson Bernard (Nordea), Lena Fahlén (Handelsbanken), Michael Grahn (Danske Bank), Thomas Jellvik (DNB), Carl Hammer (SEB), Anna Breman (Swedbank) och Rose Marie Westman (Burenstam och Partners). 

Modererar gör Britt-Marie Mattsson, författare och förstereporter på Göteborgs-Posten och tidigare vinnare av Stora Journalistpriset.

Dessutom delar vi ut pris till Årets Finansprofil. Priset ska gå till en person som FinansKompetensCentrums styrelse anser ha bidragit till ökat fokus på regionens finansiella styrka.

När: 31 januari klockan 15:00 - 18:00
Var: Handelshögskolan, Aulan, Vasagatan 1, Göteborg

Program:
15.00             Check-in
15.30             Del 1 ”USA och Världen”
16.30             Fikapaus
17.00             Del 2 ”Sverige och Europa”
17.45             Utdelning av Årets Finansprofil
18.00             Avslutning

Nyckelord

Kontakter

För anmälan kontakta:
Karin Eriksson, verksamhetsansvarig FinansKompetensCentrum.
031-367 61 59, karin.eriksson@businessregion.se
Presschef: Bengt Kjellin, 
031- 367 61 64, bengt.kjellin@businessregion.se

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Östra Hamngatan 5
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Hur står sig Göteborgsregionens företag inom AR/VR?15.2.2019 10:47:25 CETPressmeddelande

Business Region Göteborg har tillsammans med Visual Arena har gjort en kartläggning av företagen som arbetar inom augmented reality och virtual reality i Göteborgsregionen. Rapportstudien visar att vi har ett kluster av över 100 företag som är verksamma inom AR/VR och drivande industrier är Life Science, Automotive & Engineering. I studien beskrivs ekosystemet och de senaste trenderna inom detta område.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum