Trafikverket

Pressinbjudan: Malmö C först ut med trafikinfocenter

Dela

En stor och färgglad låda syns sen en tid på Malmö Central. ”Snart så” och ”Viktig information” står det kryptiskt skrivet på den. Inuti göms landets första trafikinformationscentral, beredd att från den 13 januari serva resenärer direkt på plats.

Trafikinfocentret får en strategisk placering mitt i glashallen på Malmö Central. Foto: Skånetrafiken
Trafikinfocentret får en strategisk placering mitt i glashallen på Malmö Central. Foto: Skånetrafiken

På morgonen den 13 januari tas lådan bort och innandömet blottas: en välutrustad informationscentral, strategiskt placerad nära perronger, rulltrappor och hissar. Bemannad mellan 06.30 och 20.00 på vardagar och några timmar kortare på lördagar och söndagar.

Trafikinfocentret är ett pilotprojekt som drivs i samverkan mellan Trafikverket och Skånetrafiken. När det har utvärderats kan likande satsningar komma att göras på andra större stationer. 

14 specialutbildade trafikinformatörer, sju från vardera organisationen, ska bemanna centret. Genom att samla all information på ett och samma ställe blir det enklare för resenärer och allmänhet att få en helhetsbild av trafikläget.

Media välkomnas till pressvisning och invigning!
Tid pressvisning: Onsdagen den 13 januari klockan 10.30.
Tid invigning: Samma dag klockan 11.00.
Plats: Glashallen i Malmö C övre. Inviger gör Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken och Kenneth Fridolin, chef för Trafikledning syd på Trafikverket.

Under förmiddagen utlovas diverse festligheter för resenärer och andra som finns på stationen!

Nyckelord

Kontakter

Bodil Sonesson, presskommunikatör,
0702-83 99 05
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Trafikinfocentret får en strategisk placering mitt i glashallen på Malmö Central. Foto: Skånetrafiken
Trafikinfocentret får en strategisk placering mitt i glashallen på Malmö Central. Foto: Skånetrafiken
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: www.trafikverket.se Pressrum: www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum