Linköpings kommun

Pressinbjudan: Mänskliga Rättighetsdagarna arrangeras i Linköping

Dela

Nordens största forum för mänskliga rättigheter kommer för första gången till Linköping och äger rum 14-16 november på Konsert & Kongress. Välkommen på pressträff där evenemanget och årets tema presenteras.

Mänskliga Rättighetsdagarna har arrangerats sedan år 2000 och syftet med forumet är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen. I år är Linköpings kommun samarbetspartner och lokal värd för arrangemanget.

Tid: Onsdag den 13 november klockan 09:30

Plats: Accenten, Konsert & Kongress, Linköping

 

09:15 Kaffe och smörgås, bläddra i årets programtidning

09:30 Caroline Matsson, projektledare MR-dagarna, berättar om arrangemanget, årets tema och ger tips ur programmet

09:45 Denisé Cassel (KD), förste vice ordförande kommunstyrelsen, berättar om varför Linköpings kommun är värd för MR-dagarna

10:00 Margareta Kristensson, professor emeritus i folkhälsovetenskap och socialmedicin berättar om hälsoläget i länet och hur utmaningarna ser ut lokalt när det gäller att sluta hälsoskillnaderna

10:15 Tid för frågor

 

OSA senast 7/11 till:

Nina Ahlén, kommunikatör, Mänskliga Rättighetsdagarna

073-873 31 22, nina.ahlen@mrdagarna.se

Läs mer: www.mrdagarna.se

 

Välkommen!

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum