Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Melaflotten får Tillgänglighetspriset 2017

Dela

Melaflotten är årets vinnare av Norrköpings kommuns tillgänglighetspris. I motiveringen till priset pekar juryn på Melaflottens betydelse för att alla personer oavsett funktionshinder ska kunna komma ut i naturen.

Tillgänglighetspriset delas ut av kommunalrådet och juryns ordförande Karin Jonsson (C). Priset är ett konstverk från Estetverkstan som gjorts av Marie Johansson. Under prisutdelningen kommer samtidigt tre andra aktörer att erhålla hedersomnämnanden för sitt arbete med tillgänglighetsfrågor.

Media är välkomna till prisutdelningen!

Datum: 27 september
Tid: klockan 10:00
Plats: Melaflotten


Vägbeskrivning:

  • Kör in i Åby via Nyköpingsvägen och in på Katrineholmsvägen
  • Vid den gamla brandstationen i Åby svänger du in på Konsumvägen
  • Fortsätt in på Gamla Stockholmsvägen
  • Efter ca 2,8 km, sväng vänster (skyltat Melaflotten)
  • Det finns en vägbom man ska passera - den kan vara nedfälld men är upplåst och går att flytta
  • Melaflotten kommer efter ca 3 km att vara på vänster sida

 

Kontakt:
Emma Johansson
Titel: sakkunnig och tillgänglighetssamordnare
Telefon: 011-15 15 86

Karin Jonsson (C) 
Titel: kommunalråd och ordförande i kommunala rådet för funktionshinderfrågor 
Telefon: 011-15 11 84
________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let's create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Bråvallafestivalen och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum