Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Miljöfest med Myggnätet onsdag den 4 maj

Dela
Onsdagen den 4 maj blir det miljöfest i Hörsalen i Norrköping. Då avslutar nämligen kommunens Miljöspanare det här läsårets två miljöuppdrag, som har varit ”Spana på energi” och ”Spana på allas lika värde”.

På miljöfesten kommer miljöspanarna att få visa upp vad de har arbetat med i uppdragen, pyssla, och avslutningsvis se en föreställning med Morgan ”Mojje” Johansson.

Media är välkomna till miljöfesten och ges möjlighet att prata med några av barnen och pedagogerna.

– Miljöfesten är ett kul sätt att uppmärksamma det fantastiska miljöarbetet som görs ute på förskolorna! Vi hoppas att uppdragen i Myggnätet kan inspirera till mer miljösmarta beteenden såväl hemma som i förskolan eller skolan, säger Alma Jahic Pettersson, utvecklingsledare och NTA-samordnare på utbildningskontoret, Norrköpings kommun.

Myggnätet riktar sig till barn i åldern fyra till nio år och är ett samarbete mellan Kommunservice/Hållbar utveckling, utbildningskontoret, Hyresbostäder och Nodra. 

Datum: onsdag den 4 maj
Tid
: kl. 09.15 – ca: 10.30
Plats: Hörsalen

Kontakt:
Alma Jahic Pettersson
Titel: utvecklingsledare & NTA-samordnare, utbildningskontoret
Telefon: 011-15 16 42
E-post: alma.pettersson@norrkoping.se

Anna Malmberg
Titel: projektledare Ekologisk hållbarhet, Hyresbostäder
Telefon: 011-21 16 53
E-post: anna.malmberg@hyrebostader.se

Agnes Ekman Söderholm
Titel: kommunikatör, Nodra
Telefon: 011-15 35 08
E-post: agnes.ekmansoderholm@nodra.se

_____________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun tar ansvar utifrån JO:s kritik 2.6.2023 14:13:08 CEST | Pressmeddelande

Under fredagen höll Norrköpings kommun en pressträff med anledning av Justitieombudsmannens, JO:s, beslut i veckan angående arbetsmetoder kopplade till välfärdsbrott. Under presskonferensen uttryckte kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) bland annat en önskan om att kommuners befogenheter för att förhindra felaktiga utbetalningar måste tydliggöras i lagstiftningen, och att polisen måste få riktade resurser för att arbeta med välfärdsbrott.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum