Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Miljöfest med Myggnätet onsdag den 4 maj

Dela

Onsdagen den 4 maj blir det miljöfest i Hörsalen i Norrköping. Då avslutar nämligen kommunens Miljöspanare det här läsårets två miljöuppdrag, som har varit ”Spana på energi” och ”Spana på allas lika värde”.

På miljöfesten kommer miljöspanarna att få visa upp vad de har arbetat med i uppdragen, pyssla, och avslutningsvis se en föreställning med Morgan ”Mojje” Johansson.

Media är välkomna till miljöfesten och ges möjlighet att prata med några av barnen och pedagogerna.

– Miljöfesten är ett kul sätt att uppmärksamma det fantastiska miljöarbetet som görs ute på förskolorna! Vi hoppas att uppdragen i Myggnätet kan inspirera till mer miljösmarta beteenden såväl hemma som i förskolan eller skolan, säger Alma Jahic Pettersson, utvecklingsledare och NTA-samordnare på utbildningskontoret, Norrköpings kommun.

Myggnätet riktar sig till barn i åldern fyra till nio år och är ett samarbete mellan Kommunservice/Hållbar utveckling, utbildningskontoret, Hyresbostäder och Nodra. 

Datum: onsdag den 4 maj
Tid
: kl. 09.15 – ca: 10.30
Plats: Hörsalen

Kontakt:
Alma Jahic Pettersson
Titel: utvecklingsledare & NTA-samordnare, utbildningskontoret
Telefon: 011-15 16 42
E-post: alma.pettersson@norrkoping.se

Anna Malmberg
Titel: projektledare Ekologisk hållbarhet, Hyresbostäder
Telefon: 011-21 16 53
E-post: anna.malmberg@hyrebostader.se

Agnes Ekman Söderholm
Titel: kommunikatör, Nodra
Telefon: 011-15 35 08
E-post: agnes.ekmansoderholm@nodra.se

_____________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda20.5.2022 14:40:00 CEST | Pressmeddelande

Den 19 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären Sahar Burhan. Den unge violinisten Vidar Karlsvärd och arkitektstudenten Carl Danielsson fick kulturstipendierna till unga lovande talanger. Boxaren Lucin Seropian, NBK Akilles fick Pernilla Wibergs stipendium och Jonas Jacobssons stipendium gick i år till simmaren Emil Kernen, Norrköpings kappsimningsklubb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum