Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Miljöspanarnas havsfest

Dela

Myggnätet är Norrköpings kommuns miljönätverk för barn mellan 4 och 9 år. Miljöspanarna i Myggnätet får varje år tre olika miljöuppdrag som de ska klara av tillsammans. Det sista uppdraget för det här läsåret var att ”spana på skräp i havet”. Det uppdraget avslutas nu med en havsfest som media är välkomna att delta på.

Under festen kommer miljöspanarna bland annat att berätta vad de lärt sig under uppdraget, titta på filmen ”Under ytan” i domen och lyssna till två guidade stationer i utställningarna.

Media är välkomna att delta på den avslutande havsfesten:

Datum: fredag den 18 maj 
Tid: klockan 9.00 - 10.30 
Plats: Visualiseringscenter C

Myggnätet drivs i samverkan med utbildningskontoret, Norrköping Vatten och Avfall och Hyresbostäder.

Kontaktperson:
Sara Westling 
Titel: NTA-samordnare och utvecklingsledare
Telefon: 076- 79 80 420
___________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum