Naturvetarna

Pressinbjudan – Naturvetarnas kongress 9 november med Jan Eliasson och fyra framstående naturvetare

Dela

Inledningstalare är Jan Eliasson, tidigare bland annat FN:s vice generalsekreterare, som kommer att tala om en hållbar värld. Fyra naturvetare möts i ett samtal och berättar hur de i sitt arbete bidrar till FN:s globala hållbarhetsmål. Media inbjuds att närvara vid Naturvetarnas kongress, det öppna programmet den 9 november, kl 10.15-12.30.

Följande tider gäller för det öppna programmet den 9 november:

10.15            Ivar de la Cruz, förbundsordförande Naturvetarna, hälsar välkommen.

10.25            Inledningstalare Jan Eliasson, En hållbar värld – ett globalt helhetsperspektiv.

11.10            Naturvetare skapar världens framtid

                      Fyra naturvetare som bidrar till FN:s hållbarhetsmål berättar om sitt arbete.

  • Louise Croneborg Jones, specialist på vattenresurser vid Världsbanken och som konsult inom Water Resources & Climate Services.
  • Andreas Sandgren, Policy Advisor på ReAct (Action on Antibiotic Resistance) vid Uppsala universitet.
  • Liisa Smits, fysiker och meteorolog samt grundare och VD för Ignitia, som har utvecklat världens första modell för att prognosticera tropiskt väder.
  • Jon Warghed, datavetare på Trine, som förenklar för människor att investera i solenergilösningar.

12.10            Göran Arrius, ordförande Saco.

Plats: Scandic Continental, Vasagatan 22, Stockholm

För vidare information:
Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan, Naturvetarna, tfn 08-466 24 05 eller 073-366 24 05

Kontakter

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 32 500 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

Naturvetarna satsar på sin tidning16.2.2018 07:00Pressmeddelande

Första numret av nya Naturvetaren har släppts. Med ett mindre format, en modernare design och ett förändrat innehåll vill Naturvetarna nå fler läsare. Här kan du läsa tidningen. – Att ge ut en tidning är viktigt för Naturvetarna. Vi berättar om hur naturvetare bidrar till samhällsutvecklingen, i allt från frågor om miljö och klimat till nya smarta läkemedel och matförsörjning. Det gör tidningen intressant för fler än naturvetare, säger Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan på Naturvetarna. Tidningen speglar naturvetare i deras olika roller som till exempel forskare, rådgivare, chef, produktutvecklare och inspektör. I det första numret skriver vi om en statsinspektör på Livsmedelsverket, som jagar matfuskare. Matbedrägerier omsätter stora belopp, som inte bara gör att folk blir lurade. De riskerar också att bli sjuka av bland annat kött som har smugglats in i landet utan att det har kontrollerats av myndigheter. – Det är ett bra exempel på hur naturvetare bidrar till samhällsut

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum