Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Norrköping City Symphony – en symfoni av stadens ljud

Dela

Mitt i den växande stadens byggljud och kulturlivets repetitioner, aktiviteter på kontor och universitet och mitt i lunchrusningen kommer en unik symfoni skapas i Industrilandskapet.

Håkan Lidbo. Foto: Music Tech Fest
Håkan Lidbo. Foto: Music Tech Fest

Innovatören Håkan Lidbo utmanar våra föreställningar om vad musik är och hur den komponeras eller framförs. Som en del av Music Tech Fest 2018 skapas Norrköping City Symphony av stadens ljud. Bland annat kommer Norrköpings rådhusklockor att vara med. Stycket kommer att sändas via P4 Radio Östergötland – och Norrköpingsborna, som bjuds in att medverka genom egen sång eller andra ljudkällor.

Media inbjuds att närvara.

Datum: onsdag den 5 september
Tid: klockan 12.00–12.30 OBS! Samling vid Värmekyrkan klockan 11.50
Plats: Industrilandskapet

Norrköping har bjudits in att presentera sig som Sveriges officiella musikstad inom UNESCO Creative Cities Network. Eventet i citykärnan kommer att dokumenteras och visas upp under helgens Music Tech Fest i Stockholm, där Norrköping medverkar som en del i projektet Musikhuvudstaden.

Varmt välkomna!

Här finns mer information om Music Tech Fest.

Kontaktpersoner: 
Sandra Wall
Titel: projektledare Musikhuvudstaden
Telefon: 0703-73 31 65

Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande och ledamot i politiska styrgruppen för Musikhuvudstaden
Telefon: 0705-27 26 27

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 0725-98 66 75

Kontakter

Bilder

Håkan Lidbo. Foto: Music Tech Fest
Håkan Lidbo. Foto: Music Tech Fest
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Unikt O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping14.11.2018 14:00Pressmeddelande

Världens största orienteringstävling, O-Ringen, arrangeras i Norrköping i sommar. I tävlingarna kommer världens äldste orienterare hundraåringen Rune Haraldsson, 23-faldiga världsmästaren Simone Niggli samt världens första orienterare i robotklassen att delta. Det centrala läget, den kompakta O-Ringenstaden på Himmelstalundsfältet och den unika Kolmårdsterrängen ger O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping förutsättningar för att bli ett lyckat arrangemang och en folkfest.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum