Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Norrköping spets i landet gällande klimatsmarta transporter

Dela

För att uppnå 2030-målen står transportsektorn inför en stor omställning från fossil energi till förnybar och fossilfri energi. I det arbetet drar Norrköping just nu blickarna till sig med sin långtgående samverkansmodell.

Foto: Foria
Foto: Foria

Samverkansmodellen möjliggör nyttjandet av svensk spetsteknik inom bland annat fordonstillverkning i kombination med lokalproducerade förnybara drivmedel, vilket bidrar till renare luft för Norrköpingsborna. 

En framgångsfaktor som identifierats för omställningsarbetet är att alla aktörer i kedjan arbetar tillsammans – kommun, företagare på Händelö, intresseorganisationer, fordonstillverkare, drivmedelstillverkare och transportköpare.

Media välkomnas därför till en pressträff där representanter från samtliga led finns på plats för att berätta mer om vad som händer i Norrköping som gör att arbetet beskrivs som ett av de mest progressiva i landet. Vid intresse finns det också möjlighet att ta en provtur i Scanias senaste etanollastbil för tunga transporter, som nyligen har börjat rulla i Norrköping.

Datum: fredag den16 oktober
Tid:
10:30
Plats:
Lantmännen Agroetanol, Hanholmsvägen 69 (Händelö)

Medverkande: Karin Jonsson (C), kommunalråd Norrköpings kommun, Peter Henriksson, projektledare EthaDrive, Tannia Marinado, affärsområdeschef Lantmännen Agroetanol, Henrik Dahlsson, senior advisor hållbara transporter Scania, Joakim Ivarsson, chef logistik Foria, Kristina van Tartwijk, chef hållbarhet och HR Foria, Martin Södling, lastbilschafför Foria.

Fotografier från pressträffen kan kostnadsfritt beställas från: 
Lasse Hejdenberg, Hejdlösa Bilder AB
lasse.hejdenberg@hejdllosa.se

Kontakt:
Karin Jonsson (C)
titel: kommunalråd, Norrköpings kommun
Telefon: 073-205 42 60

Peter Henriksson
Titel: projektledare, EthaDrive
Telefon: 070-323 28 28

________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18


 

Bilder

Foto: Foria
Foto: Foria
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum