Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Norrköpings fond för integrationsinsatser

Dela

Norrköpings fond för integrationsinsatser inrättades i början av 2016 med syftet att stimulera föreningslivet och det civila samhällets aktörer till insatser för att bidra till ökad integration i Norrköping. Media är välkomna på pressträff för information om fondens arbete.

Målgruppen för fondens insatser har främst varit asylsökande, nyanlända samt ensamkommande barn och ungdomar. Genom att stötta arbetet med att skapa mötesplatser och aktiviteter där människor med samma intressen kan mötas oberoende av bakgrund, ville man via fonden öka förutsättningarna för integration och en meningsfull fritid.

Medverkande: samtliga medlemmar i styrgruppen för Norrköpings fond för integrationsinsatser – Lars Stjernkvist (S), ordf, Eva-Britt Sjöberg (KD), Mona Ohlsson (V), Olle Vikmång (S), samt Anna Sotkasiira Wik (M). Några av de aktörer som fått ta emot medel från fonden kommer också att medverka.

Datum: tisdagen den 29 maj
Tid: klockan 10:30-11:30
Plats: Renströmmen, Kapellet

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordf, samt ordf styrgruppen för integrationsfonden
Telefon: 070-527 26 27

Per Grundtman
Titel: chef utrednings- och utvecklingsenheten
Telefon: 076-128 11 65
_______________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum