Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Norrköpings fritidsgårdars besök på Borneo

Dela

I augusti åkte ungdomar från Norrköping tillsammans med fritidsledare från Norrköpings fritidsgårdar till Borneo i Malaysia. Under resan deltog de bland annat i naturvårdsarbete och fick lära sig mer om forskning kring elefanters levnadsvillkor. Ungdomarnas erfarenheter ska presenteras för kommunfullmäktige under de Globala veckorna.

Foto: Sandra Lidstedt
Foto: Sandra Lidstedt

Under två veckor har gruppen bland annat besökt nationalparker, tagit del av naturvårdsarbete för regnskog och besökt palmoljeplantage. Som en del av projektet har de även fått möjlighet att följa med på elefantobservationer och fått insyn i fritidsledaren och forskaren Laia Crespos projekt för elefanter som riskerar att utrotas på grund av palmoljeplantagen. 

När en av våra fritidsledare fick ett stipendium från National Geographic för att bedriva forskning i Borneo föddes idén om att besöka henne. Ungdomarna har fått chansen att ta del av hennes arbete på nära håll, det är helt unikt! Ungdomarna har fått en upplevelse för livet och därigenom ett större perspektiv på hur vi människor påverkar naturen, säger Lars Zetterholm, fritidsgårdschef (väst) Norrköpings Fritidsgårdar.

Under ett års tid har gruppen gemensamt planerat resan och arbetat för att på olika sätt samla in pengar. 

Den här resan har varit ett av de största äventyren man kunnat var med om! Jag kommer att ta med mig att jag själv hjälpt till att utöka regnskogen, att fått plantera två egna träd är rätt coolt, säger Michelle, en an ungdomarna som var med på resan.

Under de Globala veckorna berättar ungdomarna tillsammans med fritidsledarna mer om sina erfarenheter - arbetet för att göra resan möjlig, deras förväntningar samt hur deras syn på tillexempel palmolja i produkter och livsmedel har ändrats sedan de upplevt skövling av regnskog och dess djurliv på plats i Borneo. Laia Crespo presenterar sitt projekt om elefanternas utsatthet i Borneo.

Datum: måndag 25/11
Tid: klockan 16.00
Plats: Rosen
Presentation av resa och projekt under Kommunfullmäktiges sammanträde. Sammanträdet påbörjas 16.30.

Kontakt:

Laia Crespo Minqueza
Titel: fritidsledare med forskningsprojekt på Borneo
Telefon: 011-15 29 80 

Lars Zetterholm
Titel: fritidsgårdschef (väst)
Telefon: 011-15 28 68

_________________________________________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011-15 12 00

Bilder

Foto: Sandra Lidstedt
Foto: Sandra Lidstedt
Ladda ned bild
Foto: Sandra Lidstedt
Foto: Sandra Lidstedt
Ladda ned bild
Foto: Sandra Lidstedt
Foto: Sandra Lidstedt
Ladda ned bild
Foto: Sandra Lidstedt
Foto: Sandra Lidstedt
Ladda ned bild
Foto: Sandra Lidstedt
Foto: Sandra Lidstedt
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum