Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Pressinbjudan: Norrköpings Konstmuseum bjuder in till examensutställning med studenter från Linköpings universitet

Dela

Studenter från kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning vid Linköpings universitet gästar Norrköpings Konstmuseum med utställningen Ting och tankar 12 : We made it! Utställningen visar examensarbeten som relaterar till det omgivande samhället genom studier i hantverk, kulturhistoria, entreprenörskap, marknadsföring och utställningskunskap. Ting och tankar 12 : We made it! innehåller flera formgivningsområden och visar även exempel på formgivning i olika material.

Norrköpings Konstmuseum vill skapa möjligheter för kulturellt och kreativt arbete i regionen. Gernom samarbetet med Linköpings universitet blir konstmuseet en arena där nyexaminerade studenter kan visa upp sina arbeten inom slöjd, hantverk och formgivning. Ting & tankar 12 : We made it har vernissage lördagen den 4 maj klockan 14:00 och finns kvar till och med den 11 augusti 2019. Utställningen invigs av intendent Bonnie Festin.

Media bjuds in till pressvisning inför examensutställningen.

Medverkande: intendent Helena Scragg samt studenter från kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning

Datum: fredagen den 3 maj
Tid: klockan 10:00
Plats: Norrköpings Konstmuseum

Sammanhang
Formgivning, hantverk och slöjd beskrivs ofta som något som präglas av traditioner vad gäller hur det framställs, hur det tas emot, tolkas och används. Objekten förknippas med vardagen och enkla brukbara föremål. De vilar på ett hantverkskunnande i tekniker och material som följer estetiska värderingar med krav på skönhet. Formgivning, hantverk och slöjd handlar utöver det även om föremål som inte alltid syftar till att användas. Istället vill de berätta något i relation till vardagliga föremål, ett sammanhang eller en idé. Dessa olika aspekter åskådliggörs i utbildningen.

Kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning vilar på vetenskaplig grund men omfattar praktiskt arbete med utgångspunkt i konstnärliga och hantverksmässiga metoder. Utbildningen ger studenterna de kunskaper som krävs för att arbeta med produktion, gestaltning och presentation inom slöjd-, hantverk- och formgivningsområdet.

Presskontakt:
Matilda Lindström
Titel: intendent kommunikation och marknadsföring, Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 0730-20 26 04
epost: matilda.lindstrom@norrkoping.se

_____________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum