Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Norrköpings Lärlingsgymnasium breddar samarbetet med Icehotel i Jukkasjärvi

Dela

För andra året åker elever från Norrköpings Lärlingsgymnasium till Jukkasjärvi för att medverka i uppbyggnaden av ishotellet. Årets projekt utökas med fler elever från olika yrkesprogram. Totalt är det 14 elever från byggprogrammet, VVS och måleri som åker upp för att bygga i snö och is.

Foto: Martin Smedsén
Foto: Martin Smedsén

– Det är väldigt roligt att vi kan få iväg ännu fler elever till ishotellet. Det kommer att ge eleverna viktiga kunskaper och erfarenheter, samtidigt som det kommer att bli ett minne för livet, säger Mikael Karlsson, rektor Norrköpings Lärlingsgymnasium.

Alla elever från årskurs 3 har fått ansöka om att åka. 14 antagna elever åker två och två
under en vecka var. Elevernas tidigare engagemang och deltagande på den arbetsplatsförlagda lärlingsplatsen var meriterande vid urvalet.

Media är välkomna till pressvisning i en miljö med en föraning om Jukkasjärvi.  Kommundirektör Anna Thörn och kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S) tar första handlaget vid de isblock från Torne älv som ska formas under kvällen.

Datum: torsdag den 21 oktober
Tid: 16.00 – 17.00 Tid för frågor samt enskilda intervjuer från cirka 16.30
Plats: Vinterträdgården på Grand Hotell i Norrköping

Medverkande: Anna Thörn, kommundirektör, Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande, elever, rektor och lärare från Norrköpings Lärlingsgymnasium, representanter från Icehotel i Jukkasjärvi.

Kontakt:
Anna Thor
Titel: koordinator, Norrköpings Lärlingsgymnasium
Telefon: 0701-701021

_______________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Martin Smedsén
Foto: Martin Smedsén
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum