Stockholms stad

Pressinbjudan: Nu börjar vi bygga den nya stadsdelen på Årstafältet

Dela

Lördagen den 26 maj kl. 11-15 firar vi byggstarten på Årstafältet. Kl. 11.30 tar Karin Wanngård, Finansborgarråd (s), Stockholms stad, ett första spadtag tillsammans med representanter för byggaktörerna i den första bebyggelseetappen. Vi hälsar media välkomna till detta tillfälle.

På Årstafältets nya aktivitetsbrygga planerar vi ytor för lek och spontanidrott.
På Årstafältets nya aktivitetsbrygga planerar vi ytor för lek och spontanidrott.

Under hela evenemanget finns representanter från staden, entreprenörerna och byggaktörerna på plats med information, modeller, 3D-skisser, guidade gåturer och andra aktiviteter.

Plats för eventet:
Årstafältet, ca 200 meter söder om tvärbanans station Årstafältet.

Markarbeten startar i juni
I juni startar arbetena med att förbereda marken för de första bostadskvarteren på Årstafältet. Marken ska förstärkas och nya ledningar för vatten, avlopp och el ska grävas ner. Dagvattendammarna och delar av parken ska anläggas. Arbetena kommer att ta ungefär tre år.

I slutet av 2019 är det beräknad byggstart för de första bostäderna. Första inflyttning blir troligtvis under 2021. Hela Årstafältet beräknas vara färdigbyggt 2030.

Om nya Årstafältet
Stadens mål är att Årstafältet ska bli en levande och varierad stadsdel med 6 000 nya bostäder, skolor, förskolor och lokaler för butiker och verksamheter. Mitt i området anlägger vi en park som blir lika stor som Skansen.

Nyckelord

Kontakter

Mattias Nilsson, projektledare, Stockholms stad, mattias.nilsson@stockholm.se, 076-122 65 85

Helena Lombrink, kommunikatör, Stockholms stad, helena.lombrink@stockholm.se, 076-122 66 11

Bilder

På Årstafältets nya aktivitetsbrygga planerar vi ytor för lek och spontanidrott.
På Årstafältets nya aktivitetsbrygga planerar vi ytor för lek och spontanidrott.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum