Stockholms stad

Pressinbjudan: Nu inviger vi årets vinterplatser

Dela

I år kläs tolv platser runt om i staden i varm belysning, vinterväxter och sköna sittplatser. Invigningen sker på en av årets nya vintergågator - Skånegatan.

Swedenborgsgatans vintergågata förra året. Foto: Sam Victorin.
Swedenborgsgatans vintergågata förra året. Foto: Sam Victorin.

Vinterplatserna består av både gator och torg som blir vintriga oaser under årets mörka månader. Skånegatan, sträckan intill Nytorget, är en av årets nya vintergågator och här finns bänkbord att sitta vid, trädlådor med belysningsslingor, planteringar med vinterväxter och ljusslingor på uppspända linor i luften.

På platsen står också en ny lekfull installation där barn och vuxna kan utforska universum tillsammans. Installationen Milky Way är skapad av Fredrik Matz och Anna Jogefalk på Outer Space Arkitekter. Den är en del av ett samarbete mellan regissören och teaterchefen Suzanne Osten, Outer Space arkitekter och designbyrån Studio Doms.

På invigningen medverkar trafikkontorets projektledare Pia Karlsson, trafikborgarrådet Lars Strömgren samt Fredrik Matz från Outer Space Arkitekter.

Vad:   Invigning av årets vinterplatser

Var:   Skånegatans vintergågata, mellan Renstiernas gata och Nytorgsgatan
När:   5 december, klockan 15:30.

Alla tolv vinterplatser:

Bredängstorget

David Helldéns torg, Hökarängen – (ny)

Jan Stenbecks torg, Kista

Liljeholmens torg

Nockeby torg

Odenplan

Riksdalertorget, Hägersten

Sandåsgatan – (ny)

Skånegatan – (ny)

Swedenborgsgatan

Östberga torg

Östermalmstorg

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Swedenborgsgatans vintergågata förra året. Foto: Sam Victorin.
Swedenborgsgatans vintergågata förra året. Foto: Sam Victorin.
Ladda ned bild
Vinterplats i Liljeholmen förra året. Foto: Sam Victorin.
Vinterplats i Liljeholmen förra året. Foto: Sam Victorin.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Vårprogram med jubileumsprägel på Stadsarkivet17.1.2023 14:05:33 CET | Pressmeddelande

Nu drar vårterminen igång på Stadsarkivet med ett program fyllt av berättelser om personer, platser och händelser i Stockholms historia. Vi uppmärksammar även Stadshusets 100-årsjubileum och de spår som den magnifika byggnaden lämnat i arkiven. Först ut är ett föredrag i serien Stockholmsfolk nu på torsdag den 19 januari med Stadsarkivets Mats Hayen om människorna som var med och byggde Stadshuset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum