Trafikverket

Pressinbjudan: Nu invigs banan Söderhamn–Kilafors

Dela

Den omfattande upprustningen av banan Söderhamn–Kilafors är klar. Den blir en viktig länk för hela järnvägssystemet. Trafikverket bjuder in till invigningen den 30 oktober.

Trafikverket arbetar ständigt för att rusta upp och modernisera järnvägen i landet. Sedan 2013 har arbetet pågått med den omkring tre mil långa banan mellan Söderhamn och Kilafors. Det är en omfattande upprustning och standardhöjning – som en helt ny järnvägsanläggning i befintlig sträckning. Banan blir en viktig länk som förstärker hela järnvägssystemet. Godstransporter kan snart gå via inlandet och därmed frigöra kapacitet på Ostkustbanan Stockholm–Sundsvall. Nu är den klar och ska invigas.

Media välkomnas att delta vid invigningen tisdagen den 30 oktober
Var med på hela invigningen eller delar av den. Själva ceremonin för invigningen kommer att ske klockan 12.45 vid en järnvägsbro i Segersta. Ett tåg som tar deltagarna från Kilafors till Söderhamn gör ett stopp i Segersta för ceremonin. Trafikverkets generaldirektör leder ceremonin.

Program

10.05                  Buss från Söderhamns station till Kilafors Biografteater
                           (eller egen  transport)

10.35                  Besökarna hälsas välkomna.

10.45                  Information om projektet. 
Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket, Oliver Dogo, Handelskammare Gävleborg, Catherine Kotake, regional direktör Trafikverket, Magnus Gilliam, projektledare, Trafikverket

11.30                   Mingellunch

12.15                   Promenad till Kilafors station, ca 300 meter.

12.30                   Avgång med tåg på den upprustade sträckan.

12.45                   Tåget stannar vid järnvägsbro i Segersta för invigningsceremoni (Se karta). Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon leder ceremonin.

13.15                  Tåget fortsätter till Söderhamn. Ett bra tillfälle att intervjua deltagarna.

13.40                  Ankomst till Söderhamn. Möjlighet att kliva av.

13.50                  Tåget fortsätter tillbaka till Kilafors

14.30                  Ankomst till Kilafors. Eventet slut.

Kontakta oss inför ett eventuellt deltagande: Beisi Sundin, presskommunikatör, Trafikverket, 073-801 2400/ beisi.sundin@trafikverket.se

Kontakter

Beisi Sundin, presskommunikatör, Trafikverket, 073-801 24 00
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Karta Plats invigningsceremonin
Karta Plats invigningsceremonin
Ladda ned bild

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Pressinbjudan: Trafikverkets generaldirektör möter pendlare på Göteborgs centralstation17.3.2019 07:00:00 CETPressinbjudan

Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon svarar på allmänhetens frågor om järnvägen mitt bland pendlare på Göteborgs centralstation. Carin Hjulström leder samtalet som fokuserar på de stora järnvägssatsningar som görs i regionen och hur de påverkar ur ett nationellt, regionalt och lokalt perspektiv. Trafikverket påbörjar nu den största upprustningen av järnvägen i modern tid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum