Norrköpings kommun

​Pressinbjudan: Nu öppnar nya Sandbyhov

Dela

Sandbyhovs historia sträcker sig tillbaka till 1910 då området bebyggdes. Många norrköpingsbor har nog hört berättelser från den gamla fattigvårdsanstalten som med tiden renoverades och blev vårdboende. Eller åldringsvård som man benämnde det som på den tiden.

Nu har områdets utvidgats och det är dags för invigning av Sandbyhovsgatan 4.

På nybyggda Sandbyhovsgatan 4 finns 60 lägenheter fördelade på tre våningar. Sex av lägenheterna har möjlighet till parboende. Det nya boendet har två våningar för inriktning demens och en våning utan särskild inriktning.

Media är välkomna att delta under invigningen.

Datum: Tisdagen den 20 februari
Tid: klockan 11.00
Plats: Sandbyhovsgatan 4

Kontaktpersoner:
Anneli Skoglund
Titel: Enhetschef
Telefon: 011-15 28 44

Tina Jansson Carinci
Titel: Enhetschef
Telefon: 011-15 78 75 

_______________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Nyckelord

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum