Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Nu öppnar nybyggd förskola i Kimstad

Dela

Nu öppnar Norrköpings nyaste förskola - nybyggda förskolan Riddarbacken i Kimstad. Verksamheten flyttar till nya lokaler och den nya förskolan kommer ha plats för 120 barn uppdelat på 6 avdelningar och kommer att ha ett eget tillagningskök.

Riddarbackens förskola. Foto: Norrevo Fastigheter
Riddarbackens förskola. Foto: Norrevo Fastigheter

Utbildningen i förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande där omsorg, framtidstro och lärande bildar en helhet. Med pedagogiska miljöer, bibliotek och en modern gård kommer förskolan att erbjuda goda möjligheter till lärande, lek och kreativitet. Den nya förskolan kommer att vara den mest energisnåla byggnaden av kommunens byggnader. Riddarbacken har under flera år arbetat med ett tema kring hållbarhet och miljö som intresserat forskare på Linköpings universitet. Förskolan ingår nu i ett längre forskningsprojekt.

Media bjuds in till visning av förskolan och får en introduktion till förskolans arbete med hållbarhet och miljö samt övergripande satsningar på utbildning i Norrköpings förskola.

Datum: 16 januari
Tid: 10.00
Plats: Nya Riddarbackens förskola, Runstensvägen 7, Kimstad

Vid pressträffen medverkar förutom förskolans rektor Jenny Helsing även utbildningsdirektör Sofie Lindén, skolkommunalråd Kikki Liljeblad samt representanter från Norrevo Fastigheter.

Kontakt:

Jenny Helsing
Titel: Rektor för förskolan
Telefon: 011-157834

Daniel Ackermann
Titel: kommunikationsansvarig, Norrevo Fastigheter
Telefon: 011-15 11 30

_______________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011-15 12 00

Bilder

Riddarbackens förskola. Foto: Norrevo Fastigheter
Riddarbackens förskola. Foto: Norrevo Fastigheter
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun överklagar Arbetsmiljöverkets förbud29.7.2020 15:52:00 CESTPressmeddelande

Arbetsmiljöverket har förbjudit användningen av visir utan CE-märkning eller med tillfälligt tillstånd från Arbetsmiljöverket. Det efter ett tillsynsbesök på hemtjänstenheten Bygdevägen 15. Om visiren används av medarbetarna på enheten tvingas kommunen betala 100 000 kronor. När visiren köptes in hade Arbetsmiljöverket meddelat att arbetsgivare inte riskerar sanktionsavgifter för skyddsutrustning som saknar CE-märkning eller tillfälligt tillstånd.

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum