Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Nu öppnar nybyggd förskola i Kimstad

Dela

Nu öppnar Norrköpings nyaste förskola - nybyggda förskolan Riddarbacken i Kimstad. Verksamheten flyttar till nya lokaler och den nya förskolan kommer ha plats för 120 barn uppdelat på 6 avdelningar och kommer att ha ett eget tillagningskök.

Riddarbackens förskola. Foto: Norrevo Fastigheter
Riddarbackens förskola. Foto: Norrevo Fastigheter

Utbildningen i förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande där omsorg, framtidstro och lärande bildar en helhet. Med pedagogiska miljöer, bibliotek och en modern gård kommer förskolan att erbjuda goda möjligheter till lärande, lek och kreativitet. Den nya förskolan kommer att vara den mest energisnåla byggnaden av kommunens byggnader. Riddarbacken har under flera år arbetat med ett tema kring hållbarhet och miljö som intresserat forskare på Linköpings universitet. Förskolan ingår nu i ett längre forskningsprojekt.

Media bjuds in till visning av förskolan och får en introduktion till förskolans arbete med hållbarhet och miljö samt övergripande satsningar på utbildning i Norrköpings förskola.

Datum: 16 januari
Tid: 10.00
Plats: Nya Riddarbackens förskola, Runstensvägen 7, Kimstad

Vid pressträffen medverkar förutom förskolans rektor Jenny Helsing även utbildningsdirektör Sofie Lindén, skolkommunalråd Kikki Liljeblad samt representanter från Norrevo Fastigheter.

Kontakt:

Jenny Helsing
Titel: Rektor för förskolan
Telefon: 011-157834

Daniel Ackermann
Titel: kommunikationsansvarig, Norrevo Fastigheter
Telefon: 011-15 11 30

_______________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011-15 12 00

Bilder

Riddarbackens förskola. Foto: Norrevo Fastigheter
Riddarbackens förskola. Foto: Norrevo Fastigheter
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun skapar samverkansformer för att nå längre i arbetet med bortförda barn26.2.2020 09:58:34 CETPressmeddelande

I både Norrköpings kommun och andra kommuner är det inte ovanligt att en eller flera skolbänkar står tomma efter längre lov. I flera av dessa fall finns misstanke om att barnet förts bort för att könsstympas, giftas bort eller skickas på ett så kallat uppfostringsläger. Norrköping kraftsamlar nu för att hitta arbetsformer som mer effektivt förhindrar att barn förs bort och hålls kvar mot sin vilja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum