Trafikverket

Pressinbjudan: Nu startar bygget av ny E22 söder om Linderöd

Dela

En smidigare sträckning av motorvägen ska nu byggas söder om byn med syfte att öka både trafiksäkerhet och framkomlighet. När vägen är klar följer också ett önskat läge för Linderödsborna som får en betydligt bättre trafiktrygghet och miljö.

Den nya vägsträckan som ska byggas är 6,5 km. Att göra en ny sträckning av motorvägen där trafiken, till skillnad mot idag, istället leds förbi byn är både efterlängtat och angeläget. Bygget av den nya vägsträckan som beräknas vara i juni 2018 firas med ett första spadtag. Media hälsas välkomna!

Program: Korta tal hålls av Lennart Andersson, regional direktör Trafikverket Region Syd och Pierre Månsson, kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad kommun.

Dag, tid: Fredag 18 mars, kl. 10.00

Plats: Svenköpsvägen 68, Linderöd

Läs mer: Information om byggarbetet och om kommande åtgärder på den befintliga vägen. http://www.trafikverket.se/E22-Linderod

Nyckelord

Kontakter

Anders Stjernström, Trafikverkets projektledare, 010 123 72 39
Viveca Larsson, Trafikverkets projektkommunikatör, 010 123 55 23
Trafikverkets pressjour, 0771-3115 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum