Trafikverket

Pressinbjudan: Nu startar bygget av ny E22 söder om Linderöd

Dela

En smidigare sträckning av motorvägen ska nu byggas söder om byn med syfte att öka både trafiksäkerhet och framkomlighet. När vägen är klar följer också ett önskat läge för Linderödsborna som får en betydligt bättre trafiktrygghet och miljö.

Den nya vägsträckan som ska byggas är 6,5 km. Att göra en ny sträckning av motorvägen där trafiken, till skillnad mot idag, istället leds förbi byn är både efterlängtat och angeläget. Bygget av den nya vägsträckan som beräknas vara i juni 2018 firas med ett första spadtag. Media hälsas välkomna!

Program: Korta tal hålls av Lennart Andersson, regional direktör Trafikverket Region Syd och Pierre Månsson, kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad kommun.

Dag, tid: Fredag 18 mars, kl. 10.00

Plats: Svenköpsvägen 68, Linderöd

Läs mer: Information om byggarbetet och om kommande åtgärder på den befintliga vägen. http://www.trafikverket.se/E22-Linderod

Nyckelord

Kontakter

Anders Stjernström, Trafikverkets projektledare, 010 123 72 39
Viveca Larsson, Trafikverkets projektkommunikatör, 010 123 55 23
Trafikverkets pressjour, 0771-3115 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum