Trafikverket

Pressinbjudan: Nu startar bygget av väg 50 Rude-Askersund-Åsbro

Dela

Både trafiksäkerheten och framkomligheten förbättras när väg 50 byggs om till mötesseparerad väg från Rude till Åsbro. Välkommen till en pressträff där Trafikverket berättar mer om projektet.

Trafikverket ska bygga en mötesfri väg från Rude (korsningen med väg 49) till Åsbro. Projektet är uppdelat i två etapper som upphandlats och byggs samtidigt, Rude-Askersund och Askersund-Åsbro.

Projektet leder till en ökad framkomlighet och med en ökad hastighet till 100 km/timmen blir det kortare restider.

Mötessepareringen ger en ökad trafiksäkerhet för fordonstrafiken, och möjligheten att kunna gå och cykla avskilt från riksväg 50 ger en ökad trafiksäkerhet för de oskyddade trafikanterna.

Torsdagen den 21 januari bjuds media in till en pressträff där Trafikverket berättar mer om bakgrunden till projektet, om tidplan och projektets påverkan under byggtiden, samt hur det färdiga resultatet ska bli.

Även entreprenören Peab och Askersunds kommun är representerade.

Tid: Torsdag 21 januari, kl 10.30

Plats: Trafikverkets projektkontor, Lustenrustvägen 2, Askersund

Medverkande: Einar Schuch, regional direktör Trafikverket, Mattias Broberg, projektledare Trafikverket, Tobias Asplund, projektchef Peab, Henrik Olofsson, utvecklingschef Askersunds kommun, Per Eriksson, kommunstyrelsens ordförande, Askersund

Läs mer:

http://www.trafikverket.se/rude-askersund-asbro

Kontakter

För ytterligare frågor, kontakta:
Mattias Broberg, projektledare Trafikverket, 010-123 67 08
Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum