Universeum

Pressinbjudan: Ny dinosaurieutställning på Universeum

Dela

Den 12 april är det premiär för världens kanske mest verklighetstrogna dinosaurieutställning då forntidens härskare åter gör entré på Universeum i Göteborg. Välkommen på pressvisning dagen innan öppning, torsdag den 11 april!

Lagom till påsklovet har en gigantisk nyhet premiär på Universeum. Takterrassen intas då av några av de största och mest ikoniska urtidsdjuren i vad som förmodas bli världens mest verklighetstrogna dinosaurieutställning. Här finns bland annat den gigantiska Brachiosaurus, den märkliga Stegosaurus och, såklart, den skräckinjagande Tyrannosaurus rex som märkligt nog är nära släkt med nutidens fåglar.

Universeum hälsar dig varmt välkommen på pressvisning torsdag den 11 april kl 13.00. På plats för att guida runt finns då Håkan Sigurdsson, vetenskaplig ledare på Universeum, och Jan Westin, en av skaparna av utställningen.

För anmälan till pressvisningen eller ytterligare information, vänligen kontakta Charlotte Mansfield. Meddela om ni önskar ta med en testpatrull. Vi bjuder också in barn och vuxna som kan intervjuas och fotograferas vid intresse.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum är Nordens mest besökta science center. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Genom vårt arbete stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Ungas kraft bygger broar mellan samhälle, skola, familj och näringsliv10.6.2019 13:07:00 CESTPressmeddelande

Ungas kraft är en unik satsning, inte bara i Sverige utan i Europa. Satsningen drivs av Universeum tillsammans med Göteborgsregionen och Göteborgs Stad och följs av forskare från Göteborgs universitet. Ungas kraft syftar till att få fler unga att klara grundskolan och söka sig vidare till fortsatta studier. På sikt bidrar satsningen till att stödja landets kompetensförsörjning och minska utanförskapet i samhället. 800 elever med familjer samt 200 lärare och annan skolpersonal på Landamäreskolan och Svartedalsskolan deltar i satsningen som nu avslutat det andra läsåret av tre. Efter sommaren går Ungas kraft in på sin näst sista termin.

Mellanstadieelever digitaliserar hälso- och sjukvården – dags för final i DigIt16.5.2019 15:06:26 CESTPressmeddelande

Det råder stor kompetensbrist inom IT- och telekomsektorn och andra verksamheter med högt IT-fokus – så stor att tillväxten hämmas. Ett underskott på 70 000 personer väntas år 2022. DigIt är skolprojektet som vill bidra till att vända trenden och på måndag den 20 maj är det final på Universeum. Då avgörs vilken klass som skapat den mest innovativa lösningen för en bättre sjuk- och hälsovård och därmed vinner 10 000 kronor till klasskassan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum