Universeum

Pressinbjudan: Ny dinosaurieutställning på Universeum

Dela

Den 12 april är det premiär för världens kanske mest verklighetstrogna dinosaurieutställning då forntidens härskare åter gör entré på Universeum i Göteborg. Välkommen på pressvisning dagen innan öppning, torsdag den 11 april!

Lagom till påsklovet har en gigantisk nyhet premiär på Universeum. Takterrassen intas då av några av de största och mest ikoniska urtidsdjuren i vad som förmodas bli världens mest verklighetstrogna dinosaurieutställning. Här finns bland annat den gigantiska Brachiosaurus, den märkliga Stegosaurus och, såklart, den skräckinjagande Tyrannosaurus rex som märkligt nog är nära släkt med nutidens fåglar.

Universeum hälsar dig varmt välkommen på pressvisning torsdag den 11 april kl 13.00. På plats för att guida runt finns då Håkan Sigurdsson, vetenskaplig ledare på Universeum, och Jan Westin, en av skaparna av utställningen.

För anmälan till pressvisningen eller ytterligare information, vänligen kontakta Charlotte Mansfield. Meddela om ni önskar ta med en testpatrull. Vi bjuder också in barn och vuxna som kan intervjuas och fotograferas vid intresse.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum är Nordens mest besökta science center. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Genom vårt arbete stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Peter Wallenberg Jr inviger ny utställning på Universeum – välkommen på pressvisning av The Hub!31.1.2019 09:31:00 CETPressinbjudan

Den 8 februari går startskottet för Universeums kunskapssatsning på digital teknik och innovationskraft då The Hub invigs. En utställning som visar hur ny teknik kan ge verktyg och stärka förmågan att utveckla nya idéer. Utställningen syftar också till att bidra till ett ökat intresse för studier samt arbete inom IT och teknik. I The Hub utforskas den nya teknikens möjligheter och hur tekniska lösningar kan bidra till en hållbar framtid. Utställningen rymmer både tekniklabb och flera så kallade innovationsstationer där bland annat VR, AI och sensorteknik kan upplevas och provas på. Bakom satsningen står Universeum i samarbete med Saab, Ericsson, Chalmers och Göteborgs universitet. The Hubs innehåll har valts och utformats tillsammans med Pepp*. Fredagen den 8 februari kl 09.30 är du varmt välkommen på pressvisning. På plats finns då Peter Wallenberg Jr, ordförande Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Carina Halvord, VD på Universeum, Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum