Universeum

Pressinbjudan: Ny dinosaurieutställning på Universeum

Dela

Den 12 april är det premiär för världens kanske mest verklighetstrogna dinosaurieutställning då forntidens härskare åter gör entré på Universeum i Göteborg. Välkommen på pressvisning dagen innan öppning, torsdag den 11 april!

Lagom till påsklovet har en gigantisk nyhet premiär på Universeum. Takterrassen intas då av några av de största och mest ikoniska urtidsdjuren i vad som förmodas bli världens mest verklighetstrogna dinosaurieutställning. Här finns bland annat den gigantiska Brachiosaurus, den märkliga Stegosaurus och, såklart, den skräckinjagande Tyrannosaurus rex som märkligt nog är nära släkt med nutidens fåglar.

Universeum hälsar dig varmt välkommen på pressvisning torsdag den 11 april kl 13.00. På plats för att guida runt finns då Håkan Sigurdsson, vetenskaplig ledare på Universeum, och Jan Westin, en av skaparna av utställningen.

För anmälan till pressvisningen eller ytterligare information, vänligen kontakta Charlotte Mansfield. Meddela om ni önskar ta med en testpatrull. Vi bjuder också in barn och vuxna som kan intervjuas och fotograferas vid intresse.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

031–335 64 00http://www.universeum.se

Universeum är Nordens mest besökta science center. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Genom vårt arbete stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Universeum siktar mot rymden med akademi och näringsliv13.9.2019 15:10:00 CESTPressmeddelande

Hoppa på månen, pricka Mars med en rymdfarkost och svischa förbi stjärnor och svarta hål i det digitala planetariet. Imorgon öppnar Rymdresan, Universeums helt nya utställning om människan och rymden. Redan idag offentliggör Universeum ett nytt partnerskap: GKN Aerospace ansluter till vetenskapscentrets satsning på att öka kunskaperna om rymden liksom kännedomen om rymdindustrins betydelse för en hållbar utveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum