Linköpings kommun – Politik

Pressinbjudan: Ny metod ska ta fram nya boendeplatser med särskild service

Dela

Annika Krutzén (M), ordförande i social- och omsorgsnämnden presenterar en ny metod för tillskapande av nya boendeplatser med särskild service.

Linköpings Kommun har länge haft problem med att kunna erbjuda boende till personer med rätt till bistånd enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och att bygga nya boenden tar för lång tid.

Tid: Tisdagen den 22 oktober klockan 10:00

Plats: Lövsångarevägen 9, Linghem

Ändring: Lokalsamordnare Irmin Oglecevac deltar på pressträffen. Omsorgsdirektör Linda Ljungqvist deltar inte.

Välkommen!

Kontakter

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Allians för Linköpings vision för Linköping grundar sig i tre grundläggande principer. Vi tror först och främst på varje människas rätt att utforma sina egna liv efter sina egna önskemål. Människan måste alltid sättas framför systemen. Vi tror på ett fritt näringsliv där entreprenörer och företagare fritt får skapa, uppfinna och utbyta nya idéer. Sist men kanske viktigast tror vi på en kommun som levererar sina grundläggande kärnuppgifter. Att vi erbjuder en kvalitativ skolgång, omsorg och ett skyddsnät för dem som verkligen behöver det. I Allians för Linköpings kommun får alla plats.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

Stödpaket till Linköpings elitidrott 202030.9.2020 10:09:26 CESTPressmeddelande

Pandemin har slagit hårt mot stora delar av samhället, så också mot Linköpings elitidrott. Extra hårt drabbade är kommunens arenaidrotter som bär på stora kostnader i kombination med uteblivna publikintäkter och med en sponsormarknad i gungning. Statens stöd har inte heller varit tillräckliga. Allians för Linköping har därför tagit fram ett stödpaket som ska kunna ge stöd till elitidrotten under rådande pandemi.

Fler vägar till egen försörjning10.9.2020 09:30:00 CESTPressmeddelande

Allians för Linköping avsätter resurser i sin budget för att skapa nya vägar till egen försörjning. Under två års tid satsas på tre tjänster som helt ska fokusera på att ta fram extratjänster i kommunen. Genom kommunens överenskommelse med Arbetsförmedlingen kan dessa riktas mot försörjningsstödstagare. Detta kommer både skapa fler vägar till egen försörjning men också bidra till kommunens långsiktiga kompetensförsörjning inom bristyrken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum