Trafikverket

Pressinbjudan: Nya E22 börjar byggas – första spadtaget tas 22 maj

Dela

Bygget av nya E22 genom Skåne är snart igång. Media hälsas välkomna för att delta vid ceremonin för det första spadtaget. Den nya vägen innebär en bättre miljö för de närboende och en smidigare resa för bilisterna.

E22 ska byggas om mellan Sätaröd och Vä. Den nya vägen ska gå utanför de närliggande tätorterna istället för igenom. Det ger en bättre miljö för de som bor i närheten, och en smidigare och tryggare resa för bilisterna. Vägen är 15 kilometer lång och kommer att vara klar 2023.

Bakgrund

E22 är i dag hårt trafikerad och olycksdrabbad. Det ligger fastigheter nära vägen och de som bor där störs av bullret från trafiken. Genom att bygga om E22 till motorväg och mötesfri väg utanför tätorterna, blir vägen säkrare och miljön bättre för dem som bor utmed vägen. Vägen bidrar också till att utveckla näringslivet och öka rörligheten på arbetsmarknaden inom Öresundsregionen.

Läs mer om byggarbetet och om kommande åtgärder på den befintliga vägen www.trafikverket.se/E22-Satarod-Va

Media hälsas välkomna till första spadtaget

När: Tisdag den 22 maj klockan 10.00

Var: Sigridslundsvägen, vid Töserna Andersson AB i Vä

Program 

Inledning: Lennart Andersson, regional direktör, Trafikverket Region Syd

Tal: Anneli Hultén, landshövding Skåne län, Henrik Fritzon, regionstyrelsens ordförande, Region Skåne, Pierre Månsson, kommunstyrelsens ordförande, Kristianstad kommun och Stephan Müchler, vd Sydsvenska Industri- och Handelskammaren

Spadtagsceremoni

Fanfar och musik: Elever från Christian 4:s gymnasium deltar

Fika

Ceremonin avslutas klockan 11. Därefter finns det utrymme för intervjuer.

Välkomna!

Nyckelord

Kontakter

Daniel Rosenqvist, projektledare, 010-124 21 61

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum