Trafikverket

Pressinbjudan: Nya konstnadsbedömningar för höghastighetsjärnväg

Dela

Tisdagen den 31 maj presenterar Trafikverket nya kostnadsbedömningar för höghastighetsjärnväg samt bedömning av kostnader för uppgradering av Västra och Södra stambanorna.

Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon redogör för behoven av förbättrad kapacitet på den svenska järnvägen och presenterar de nya kostnadsbedömningarna för höghastighetsjärnväg mellan Stockholm och Göteborg/Malmö. Hon redogör också för vilka ändrade förutsättningar som gäller jämfört med för de beräkningar som presenterades i december 2015. De nya kostnadsbedömningarna har gjorts på uppdrag av Sverigeförhandlingen.

Dessutom redovisas regeringsuppdraget att se över kostnader för uppgradering av de befintliga Västra och Södra stambanorna.

Vid samma tillfälle överlämnas den så kallade second opinion som Sverigeförhandlingen begärt utifrån de beräkningar som Trafikverket redovisade i december.

Media hälsas välkomna att närvara vid presentationen av dessa beräkningar.

Plats:                  World Trade Center, Stockholm. Lokal Milano

Tid:                      Tisdagen den 31 maj klockan 10.30

Medtag presslegitimation.

Nyckelord

Kontakter

Kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum