Trafikverket

Pressinbjudan: Nya spår ska se till att tågen kommer fram i tid

20.4.2017 14:00 | Trafikverket

Dela

Nu drar arbetet med att lägga nytt tågspår mellan Vislanda och Ballingslöv igång. Målet med arbetet är tydligt: tågen som kör på södra stambanan ska komma fram i tid!

Det är sträckan mellan Vislanda och Ballingslöv som nu får nytt spår. Totalt rör det sig om 70 kilometer och arbetet är därmed det största spårbytet i Sverige i år.

- Det nuvarande spåret är utslitet och vi byter det för att få en ökad tillgänglighet och se till att tågen ska kunna komma fram i tid, säger Stefan Källberg, projektledare på Trafikverket.

- Många pendlare åker på sträckan för att ta sig mellan hem, jobb och skola. De ska kunna lita på järnvägen. Det är en investering för både nu- och framtiden fortsätter han.

Bytet görs med hjälp av ett unikt spårbyteståg. Tåget, som är 800 meter långt och sysselsätter ett hundratal personer, fungerar som en rullande verkstad där varje del av tåget har sin uppgift. Framför den stora maskinen ser man det gamla spåret och bakom ligger det nya.

Media hälsas välkomna för att ta del av det spännande arbetet.

Tid: 24 april klockan 11.00.

Plats: Vi möts vid parkeringen vid Vislanda kyrka, sedan tar vi oss gemensamt till platsen där spårbyteståget befinner sig.

Vill ni närvara vid pressträffen?

Vänligen anmäl er till: Ann-Christin Ekholm, 010-123 20 08 , ann-christin.ekholm@trafikverket.se

Trafikverket rekommenderar närvarande att bära ordentliga skor.

Kontakter

Lägg till kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum