Linköpings kommun

Pressinbjudan: Nytt initiativ ska bidra till ett koldioxidneutralt Linköping 2025

Dela

Linköpings kommun, Region Östergötland och sju stora företag verksamma i Linköping bildar ett nytt nätverk som kallas för Linköpingsinitiativet. Syftet är att tillsammans bidra till att Linköping blir koldioxidneutralt 2025. Välkommen på en pressträff där avtalet signeras.

Tid: måndag 12 mars klockan 12.00
Plats: Linköpings stadshus, Storgatan 43

Linköpingsinitiativet är ett nytt nätverk som ska utgöra en plattform för lärande och erfarenhetsutbyte där parterna tillsammans deltar och utvecklar det lokala och globala klimatarbetet.

På pressträffen deltar representanter från de sju deltagande företagen: Arla Foods, Cloetta, Ericsson, HKScan Sweden, LECA Sverige, Saab och Tekniska verken.

 Från Linköpings kommun deltar kommunalråden Kristina Edlund (S), Rebecka Hovenberg (MP) och Paul Lindvall (M). Region Östergötland representeras av regiondirektör Krister Björkegren.

Särskilt inbjuden gäst är Nina Ekelund från Hagainitiativet som kommer att hålla en inspirationsföreläsning för det nya nätverket.

Efter avtalssigneringen finns möjlighet till enskilda intervjuer.

Anmälan till pressträffen sker till sonja.sandbacka@linkoping.se senast fredagen den 9 mars.

Välkommen!

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum